DMS Gouda


Door de jaren heen deel 4

DMS Racing gebruikten al vrij snel digitale futaba zenders en werkten de eerste 2 series nog wel gewoon met kristalen en vanaf de 3tcv gingen we over naar 2,4 ghz systeem en zij Futaba altijd trouw gebleven.

Image 01

De Futaba PCM 1024 was de eerste digitale zender van Futaba die we gingen gebruiken . Het verschil tussen de oude zenders en de digitale was dat alles veel beter instelbaar was en de zender ook minder storingsgevoelig was .

Image 01
Na een paar jaar gebruik werd het tijd voor een nieuwe en Futaba had net de T3VC uitgebracht en we gingen over naar deze . De verbeteringen waren dat er een beter accu pakket in pasten en lichter was.
Image 01
Na een overstroming was de T3VC stuk en had Futuba ook de opvolger de T3VCS uitgebracht met vernieuwde software zodat we nu ook 2.4 GHZ konden gaan gebruiken en van de kristalen konden afstappen . Wel een apart gezegd 2 antennes op de zender . 1 nog van de oude kristal opzet en 1 die op de 2.4 ghz module zat die voor deze mode gebruikt werd. Gelukkig zorgen dit er ook voor dat we minder storing kregen en geen mensen meer op jouw frequentie
Image 01
Na de zender een aantalen jaren gebruikt te hebbben werd het weer tijd voor een nieuwe zender de T4GRS nu met geintregeerd 2.4 ghz systeem en ook telemetrie in de zender zodat we de temperatuur van de motor en de voltage van de ontvanger accu in de gaten konden houden.

Image 01

2024
En na een antal jaren de T4GRS te hebben gebruikt stappen we in 2024 over op de 7XC van Futaba deze zender is weer een stapje moderne dan zijn voorgangers en kan ook alle neiwe protocolen aan die we tegenwoordg gebruiken in de RC Racerij zoal t-fhss , fast , sr servo`s ets etc. zodat de servos nog sneller aangestuurd worden met minder kans op stroing.