DMS Gouda


2021

2019

Voorbeschouwing 2021

2019

Met het 2021 seizoen hopelijk voor de boeg zijn onze plannen voor het 2020 seizoen compleet door de coronapandemie in het water gevallen . We hebben in 2020 1 clubrace gereden bij MBC de Sluis in Gouda en voor de rest alleen met electro getraind . In 2021 gaan we deelnemen in de Nomaccup 1:8 brandstof en Nk 1:8 Electro . In de brandstof klasse rijden we weer met de Shepherd Velox 8.2 aangedreven door Nova Rossi motoren en Orcan fuel. 2020 2020
In de electro klasse rijden we een Shepherd E8 met NXE accu`s . 2020 2020
Tevens gaan we deelnemen op het EK 40+ .
En natuurlijk gaan we ook meerijden op het Clubkampioenschap bij MBC de Sluis . Dit gaan we doen in de EC08 BC08 en EC Super Stock.

Ons team bestaat dit jaar uit dezelfde samenstelling als vorig jaar .
Rijders : Alex Everling en Peter van Marion
Pits : Sonja Everling en Ruud Schulz
Ons team word dit jaar ondersteund door : Perftec World RC
Uw Racende Reporter Alex Everling

NK 1 REAL80

2019

Zo het was eindelijk weer zover dat we weer mochten gaan racen. Zaterdagochtend vroeg caravan achter de bus en op naar Groningen. Daar aangekomen snel de boel opgebouwd zodat we de motor op de auto konden zetten en deze verder in laten lopen. Ik had er een nieuwe set ingezet en deels al ingelopen. Hij moest even een tankje op de kist en daarna de baan op en kon de motor afgesteld worden. Na wat herafstelling van de koppeling stond deze ook redelijk en konden we gaan testen. De afstelling van de auto was goed dus we konden ons op de motor concentreren. De motor voelde goed aan en besloten de trainingsmotor er op te zetten om verder weer wat tracktijd te krijgen. Deze liep ook mooi en we konden lekker rijden en weer een lekker gevoel krijgen. Aan het eind van de middag vond de motor het zat en stopte er mee. Na controle bleek de drijfstang gebroken te zijn maar gelukkig verder geen schade dus nieuwe drijfstang erin en weer klaar voor gebruik. Op naar zondag tsja de koppeling bleek toch niet zo goed als we dachten en ging in de eerste run ook nog de tweede versnelling stuk , ondanks dit had ik toch een stabiele run.De tweede run verziekten ik zelf door te veel fouten te maken en in de derde was mijn ontvangeraccu leeg (tsja als je ipv een life lipo gebruikt moet je wel de lader aanpassen) . Dit alles leverde me plek 9 op dus b finale bummer. Peter deed het beter en stond derde in de A. Maar snelheid had ik wel dus ik ging met vertrouwen de b finale in . De eerste 5 minuten ging goed en lag ik al snel op kop. Na de eerste pitstop begin de koppeling steeds slechter te werken waardoor ik zelfs 2 keer stil viel en diversen keren naar binnen toe. Dit alles gaf me een te grote achterstand om het nog goed te rijden en was ik niet door naar de A finale . Helaas maar volgende keer beter. Peter had een goed warming-up en ging vol goede moed van start maar helaas ging zijn achteraspolie stuk en viel gelijk uit. Tsja niet echt het resultaat wat we gehoopt hadden maar wel een goed gevoel. We hebben nog veel te doen en zullen bij de volgende NK bij EVMC weer terug zijn en dan gaan we er voor. 2021 2021 2020
In de electro klasse is het erg wennen en is wat leuk om te doen.

Uw Racende Reporter Alex Everling

NK 2 EVMC

2021

De tweede nk was in Velp bij EVMC . De vrijdag voor de NK die we normaal gebruiken om extra tijd op het circuit door te brengen was door andere verplichten tot een halve dag ingekort en besloten die op Gouda door te brengen om de koppelingen af te stellen en een nieuwe motor in te lopen. De zaterdag gingen we lekker vroeg richting Velp om daar een lange dag te kunnen trainen . De trainingen gingen op zich redelijk en hadden al snel een goede setup en besloten met de nieuwe motor verder te gaan. Daar hebben we de rest van de middag mee door gebracht. Het laatste uurtje hebben we de race afstelling met race motor uit getest en even de diablo body uitgeprobeerd. We kwamen tot conclusie toch met de andere body te rijden omdat deze overal meer stabiliteit gaf. Zondag ook weer vroeg naar Velp en klaar maken voor de eerste kwali. Peter was ook gearriveerd en dankzij hugo zaten we niet in dezelfde heat zodat we elkaar weer goed konden helpen. Bij de eerste kwali maakten ik een fout bij het opkemn van het rechte eind wat me toch snel een seconden of 10 kosten maar wist toch een 16 ronden neer te zetten. Ook Peter wist een goede kwaili neer te zetten 1 plek boven mijn. Dit bleek later onze beste kwali te zijn. De tweede kwali leek ik harder te gaan maar ik kreeg zelf al het gevoel dat het minder ging en dat bleek ook zo . Peter had tijdens de tweede geen grip achter en reeds schade zoveel zelfs dat zijn auto pas na de derde kwali weer klaar was. De derde kwali besloot ik de diablo body er op te zetten om een snellere heat neer te zeten aangezien ik agressiever kon rijden met deze body. Tot mijn verbazing ging de combo niet en had ik geen grip achter. Gelukkig was heat 1 snel genoeg voor ons beiden om in de A terecht te komen. Rob Kuiper hielp Peter zodat dat ook weer geregeld was . De start ging redelijk voor mijn al kwam ik wel weer een gespinde auto tegen wat mijn body modificeerde maar gaf gelukkig niet te veel vertraging en wist me al snel naar plek 3 te rijden en zelf richting plek 2 te kruipen. Na de 2 tankstop veranderde het gedrag in mijn auto compleet en verloor ik steeds mijn grip achter. Zelf een vroege bandenstop verhield dit niet. Over leven dus en wist uiteindelijk op plek 5 te eindigen . Peter had bij de start al problemen met een stuurhevel die niet aan de servo wilde blijven zitten en daarna werd het niet beter en viel later ook uit. Later bleek in mijn auto een lager in de voorophanging kapot te zijn gegaan helaas. 2021 2021 2021 2021


Uw Racende Reporter Alex Everling

NK 3 MBC de Sluis Gouda

2017

De derde NK was in Gouda op 20-08 t/m 22-08 Lekker weekend op onze thuisbaan en 3 dagen nog en wel. De vrijdag besloten te besteden aan motoren koppelingen en afstellingen. Aangezien de vrijdag altijd de dag is dat er een hoop rijtijd is konden we ook de meeste afstellingen op deze dag doen. We hebben de trainingsmotoren uitgeprobeerd en deze bleken allebei nog braaf hun werk te doen al hadden we wel wat werk om de koppelingen aan het werk te krijgen. Wat wel op viel is dat we door het vele rijden snel door onze banden heen raakten . Gelukkig vonden we een goede afstelling en hadden we een goede trainingsdag maar geen schade.
2021 2021
De zaterdag is altijd drukker en is er beperkt rijtijd. Deze dag gebruikten we om een raceafstelling te vinden en de wedstrijdmotor af te stellen. Deze was een beetje nukkig maar met hulp van Pieter Sober zijn we daar uit gekomen en stond de wedstrijdwagen met wedstrijdmotor klaar voor Zondag. We hadden nog wat tijd over dus zijn verder met het trainingschassis gegaan om de laatste set banden op te maken . We vonden nog wat verbeter punten die we ook op de wedstrijdwagen gekopieerd hebben. We hadden een goed gevoel voor Zondag.
2021 2021
Ondanks de weersvoorspellingen begon de zondag goed met lekker weer en konden we 3 droge kwalies rijden. Dit leverde me plek 2 op op de grid met een goed gevoel voor de finale. Peters stond 3 plekken achter me op plek 5. Ja en toen kwam wel de regen en met bakken. De finales werden uitgesteld tot het weer iets beter werd. Bij de aanvang van de finale was de baan nog erg nat en besloten we niet voor de wedstrijdwagen te kiezen in de finale maar voor de reserve auto die beter tegen water kan. Nog een verkeerde bandenkeus te hebben gemaakt wat een vroege pitstop opleverde om te switches naar beter banden kwamen we uiteindelijk op plek 3 over de finishlijn en hebben weer een beker.
2021
Peter finishte achter me op plek 4 . Een goed resultaat en op naar Rucphen om daar weer een beker te halen. Alle vrijwilligers van MBC de Sluis bedankt en Ruud , Peter en Pieter voor hun inspanning.
Uw Racende Reporter Alex Everling

NK 4 MAC de Baanbrekers in Rucphen


2021
2017

De vierde NK was in Rucphen op 18-09 t/m 19-09 Wegens de vervroeging van deze NK was ik pas vrijdagacvond terug van vakantie en kon dus pas op zaterdag naar Rucphen. De zaterdag is altijd wat drukker en was het best krap om alles te testen wat we wilden testen.
2021
De nieuwe raptor was ingelopen maar moesten we race klaar afstellen maar eerst gingen we met de mito de baan op en deze liep mooi en betrouwbaar. De afstelling van Gouda was goed met wat kleine fijn afstellingen hadden we dus snel een goede raceafstelling voor d eauto en konden we verder met de Raptor. Dit nam zeker zijn tijd en hij was aardig nukkig maar hij loopt mooi en hard. Helaas vonden we aan het eind van de zaterdag dat de motor nog niet helemaal klaar voor was en besloten toch met de mito te gaan rijden. Het zat Ruud niet lekker dat de Raptor niet wilde doen wat hij moest dus zondag de boel nagekeken en bleek het luchtfilter verstopt te zijn. Dit gaf alle rare issue`s. Zondag uit voorzorg eerst toch een heat met de mito en die viel stil in de laatste ronden van de kwalie zonder brandstof hmmm we hadden toch een testrun van 5:30 gedaan dan zou 4:30 toch moeten kunnen maar toch droog. Ook bleek mijn transponder niet goed geteld te worden. Dit bleef de komplete kwalificatie me achter volgen. Al en al toch plek 8 in de A finale.
2021
In de pauze maar de andere elektronica erop gezet en deze bleek wel goed te werken
2021
Peter kwalificeerde voor me dus beide in de A. De finale begon goed voor mijn en ik wist me naar de derde plek op de werken tot ik problemen kreeg. Eerst dachten we aan de versnellingsbak maar achteraf was de koppelling vast gelopen en reed ik dus continue in zijn 2. Dit gaf toch ook wat issues met de motor en moesten we die flink rijker zetten wat weer tot gevolg had dat de tank eerder leeg was. Maar al en al toch plek 5 weten te halen. Peter had een storingsprobleem toen hij tweede was en viel terug tot de zesde plek. De volgende en laaste voor 2021 is in Utrecht met RACO . Alle vrijwilligers van Rucphen bedankt en Ruud , Peter en Pieter voor hun inspanning.
Uw Racende Reporter Alex Everling

NK 5 RACO2000 Utrecht Gouda


2021
2017

De vijfde NK was in Utrecht op 15-10 t/m 17-10 De weersvoorspellingen waren goed en de stand van het kampioenschap was nog volop open. Alleen plek 1 was al beslist in het voordeel van Gert-jan van Schaik maar de plekken 2,3,4 waren heel dicht bij elkaar ik ging als tweede in de tussenstand naar deze wedstrijd gevold door Stanley Bauer en Chef Rijks. De vrijdag besloten te besteden aan motoren koppelingen en afstellingen. We konden om 13:30 de baan op toen hij droog was en begonnen met de Raptor die wat problemen had gehad ik Rucphen . Gelukkig bleken de problemen niet in de motor te zitten maar in de versnellingsbak. Ook de Mito die voor deze race op de planning stond deed het goed. De afstelling van Rucphen voldeed niet helemaal en we hadden van Jesse een setup die bijna perfect voor ons was. Dit gaf ons goede moed voor de race maar eerst zaterdag de wagen nog beter krijgen.
2021
Dat goed krijgen bestond vooral aan het vervangen van onderdelen die ik stuk maakten ☹ Ik was iets te veel aan het pushen en maakten te veel fouten die flink wat schade gaven. Maar ja wel mijn limits gevonden (dacht ik) .Na toch een productieve zaterdag gingen we met een goed afgestelde auto Naar de zondag.
2021
De zondag daar word alles beslist. De eerste heat ging eigenlijk gewoon goed en wist ik gelijk een goede tijd neer te zetten. Net achter Peter. De tweede ging er een tandwiel stuk in de warming up en de spare bleek het eenrichtingslager stuk van te zijn ☹ geen verbetering dus. Ook bleek de Raptor zijn voorlagen gesloopt te hebben en moesten we over naar de Mito. Gelukkig was die goed en op naar heat 3 deze ging goed en was me goed aan het verbeteren tot de stuurhevel eraf vloog en ik de muur in ging. Weer sleutelen dus ☹ Maar ja wel in de finale op plek 7 . Peter stond op plek 5 . De start ging goed tot de tweede bocht en ik omgetikt werd en gelijk schade aan mijn body had. Ruud wist dit tijdens de eerste pitstop redelijk te maken al moest er bij de tweede ook nog wat gebeuren. Inmiddels waren Chef en Stanley uitgevallen en was ik weer langzaam aan het opklimmen tot ik een foutje maakten en er af vloog en uitviel met een kapotte achterwiel ophanging. Peter bleef wel rijden en wist derde te worden.
2021
2021
Dit betekende wel dat ik officieuze tweede werd in de Nomac Cup even afwachten op de officiële bevestiging. ## De officiële uitslag gaf ons team nog een verrasing dat Peter van Marion op plek 3 geindigd is goed seizoen dus voor DMS Racing. ##
2021
Zo dit was seizoen 2021 Alle vrijwilligers van de RACO bedankt en Ruud , Peter , Pieter , Jesse , Tjibbe en Joey voor hun ondersteuning gedurende het jaar..
Uw Racende Reporter Alex Everling