DMS Gouda


2016

2016 CW 1

2017

10 april was het zover eindelijk weer racen. We hadden onze eerste clubwedstrijd in Gouda bij MBC de Sluis . We hadden zowel ingeschreven in de 1:10 brandstof als in de F1 ETS. In beide klasses hebben we een nieuwe auto ingezet . In de 1:10 brandstof een Shepherd Velox 10 Pro en in de F1 ETS een Shepeherd Velox F1 . Met de F1 wisten we de tweede plek te bezetten helaas ging de 1:10 stuk in de finale. Volgende race is op 1 mei en is ook een clubwedstrijd in Gouda Uw racende reporter Alex Everling

2016 CW 2

2017 2017

De tweede clubrace op MBC de Sluis was op 1 mei. Ook nu reden we mee in twee klasses. Na de problemen met de 1:10 in de eerste clubrace ging het nu een stuk beter en wisten plek 2 te veroveren. In de F1 ging het ook lekker en wisten we plek 3 veilig te stellen. De volgende race is de eerste Nk voor 1:8 in Groningen op 5 t/m 8 mei. Uw racende reporter Alex Everling

2016 CW 3

2017 2017

De derde clubrace op MBC de Sluis was op 29 mei . De weersvoorspellingen kregen helaas gelijk en begon het tijdens de finale`s te regen. Voor het clubreglement word er dan niet gereden en zijn de kwalificatie uitslagen de eindstand. Dit gelden niet voor de F1 die zijn finale wel gereden had. Helaas had ik daar niet mijn dag en kreeg de Shepherd F1 niet goed rond. Peter Ende deed het beter en wist nog tweede te worden. In de 1:10 had ik helaas tijdens de kwalificatie motorproblemen en stond ik ook niet echt hoog . Beetje off race dus maar tijdens de volgende clubwedstrijd gaan we er weer tegen aan om een beter resultaat neer te zetten . Uw racende reporter Alex Everling

2016 CW 4

2017

De vierde clubrace op MBC de Sluis was op 24 juli. Het was lekker weer en hadden een leuke dag. In de F1 was het voor mijn eigenlijk meer een testdag dan een race aangezien ik de hele dag banden aan het testen was . Uiteindelijk is de keuze gevallen op Ride. Tevens kwamen we er achter dat de voorvleugel erg begon door te hangen en gaan we de volgende race die van MO-TECH gebruiken. Naar een slechte kwalificatie moest ik achteraan de grid beginnen en kwam uiteindelijk aan op plaats 4. De 1:10 ging een stuk beter al had ik ook daar een slechte kwalificatie maar wist deze te winnen. Dat was een tijd geleden . Al met al geen slechte race dus.

2016 EC 40+

Europees Kampioenschap 1:8 40+ Van 6 t/m 10 september waren we voor het EC 40+ in Haam Duitsland.
2017
2017 2017
Nadat we dinsdagochtend vroeg vertrokken waren kwamen we om 11 uur aan in Haam. Edwin was er al en nadat we de caravan neergezet hadden konden we nog een paar sessies trainen. Ik deed mee in 2 klassen namelijk 1:8 nitro en 1:8 stock electro (hier was ik voor gevraagd door Buri).
2017
Zo`n ek bestaat uit 4 gedeeltes : - Vrije training - Geklokte training - Kwalificaties - Finales Op zich gingen bij mijn de vrije trainingen niet super . Aan het eind van deze trainingen worden er een nieuwe indeling gemaakt en kwam ik in de langzaamste groep terecht. In de geklokte trainingen ging het beter en wist ik een groep te stijgen. De kwalificaties gingen het niet en wist ik er 4 van de 5 niet te starten of te finishen en aangezien je er 3 telende nodig heb stond ik aardig onderaan. Op zich ging de laatste kwalie wel goed en had ik een goed gevoel . Maar helaas bij de start van de finale bleek mijn koppeling niet goed te staan. We hebben nog wat geprobeerd maar naar 6 minuten stopten de koppeling er totaal mee en was voor het nitro gedeelte mijn EK voorbij. Voor het electro gedeelte ging het iets anders , de vrije trainingen was het wennen aan de auto . In de kwalies wist ik aardig rond te komen en wist zelfs 2 x derde te worden. Helaas in de finales (3 in totaal) had ik problemen met de snaar die er af liep. Dit leverde me plek 7 op.
2017
Uw racende reporter Alex Everling

2016 NK 1

Eerste NK 2106 in Groningen bij Real`80 Na een lange winter was het in het weekend van 7 en 8 mei weer zover voor de eerste NK 1:8 . We waren te gast bij REAL`80 in Groningen en vanwege Hemelvaart konden we er een 4 daags evenement van maken. We hadden dit ook wel nodig aangezien we 2 nieuwe motoren (Nova Rossi 21+) moesten inlopen en ook een nieuwe auto hadden die afgesteld moest worden . Dus woensdag al caravan halen en donderdag op weg naar Groningen . We kwamen daar rond 12 uur aan en na het inrichten van de kampeerplek gingen we beginnen met motor 1 in te lopen.
2017
We hadden het oude en regen chassis klaar gemaakt om hier de motoren mee in te draaien zodat we ons nog niet druk over het nieuwe chassis te maken. De eerste motor die we gingen inlopen was de Top versie van de 21+ . We gebruikten hier het regen chassis voor en aan het eind van de dag was de motor klaar voor de race . Deze hebben we ook op het nieuwe chassis gemonteerd zodat deze klaar was voor Zaterdag. De vrijdag hebben we gebruikt voor het inlopen van motor 2 de nova rossi variant. Deze had wat meer tijd nodig om los te komen en zijn we daar de hele dag maar aan het eind van de dag was ook deze er klaar voor. De zaterdagochtend hebben we gebruikt om met het oude chassis een race afstelling te vinden wat toch redelijk snel lukten met wat spiekwerk bij Arie Manten. Deze afstelling hebben we gekopieerd naar de nieuwe auto en was daar ook een goede basis.
2017
Zondag racedag met een nieuw systeem . Dit jaar zijn de Nomac en Nk rijders bij elkaar gezet . Aan het einde van de dag word dan op papier een splitsing gemaakt voor de standen. Mijn als rijder kwam deze dag me erg chaotische over en vind ik het ouder system efficiënter en beter. Maar verder zal ik het er maar niet over hebben.
2017
De eerste kwalificatie zat ik dus met een hoop Nomac rijders en kwam niet echt in me ritme en was het dus gewoon een slechte kwalificatie. De tweede kwalififcatie was ik lekker bezig maar kwam ik toch weer een langzame rijders tegen die me omduwde . De derde kwalificatie was al snel over toen in de opwarming de motor stuk ging (dat was de TOP) . Dit alles leverde een plek in de E-finale op hoop werk voor de boeg dus. Peter wist zich samen met Edwin naar de D te rijden. In de E-finale die 30 minuten duurt (wel leuk aan dit systeem) wist ik plek 2 te halen wat me dus plek 10 in de D-Finale opleverden. Dit was wat chaotische omdat we dus met zijn drieën in de zelfde finale zaten maar ook dit werk opgelost. Ik was in de D lekker aan het opklimmen en had kansen om nog een finale te stijgen toen mijn stuur servo het begaf en ik dus uitviel. Ook Peter en Edwin standen in de D-finale. Al en al een goed gevoel over de NK ik mijn directe concurrenten goed bij houden maar moet aan mijn kwalificaties gaan werken. Alle vrijwilligers van Real`80 bedankt voor de gezellige dagen. De volgende3 NK is op ons thuis circuit in Gouda op 4 en 5 juni. Uw racende reporter Alex Everling Foto`s https://onedrive.live.com/redir?resid=D092217A51171F82%2117022

2016 NK 2

Tweede NK 2016 in Gouda bij MBC de Sluis Voor de tweede race van het NK 2016 hoefden we niet ver te reizen deze was op 4 en 5 juni op ons thuis circuit in Gouda .
2017
Aangezien we een extra Nova Rossi ingekocht hadden en nieuwe koppelingen in gebruik hebben genomen hadden we de vrijdag hard nodig voor motorische beslommeringen . Het inlopen van de nieuwe motor bleek een langdurige proces te worden en waren daar vrijdag nog niet mee klaar . We hadden wel al een goede impressie van de nieuw koppeling gekregen en waren daar zeer tevreden mee .
2017
Ook de nieuwe Nova Rossi is een hele snelle versie die we pas op Rucphen gaan inzetten . Aan het einde van de vrijdag raakten ik de pitsbalk waardoor de stuurhevel stuk ging. We vervingen deze door wat later bleek een te korte waardoor de training van zaterdag een ramp werd. De wagen had bijna geen stuur op zaterdag en moest ik hard afremmen om de bochten te kunnen halen. Na driekwart dag afstellingen te hebben geprobeerd hebben we uiteindelijk een andere stuurhevel gemonteerd en kon ik opeens weer de bochten door. Ook kregen we nu snel de wedstrijdmotor voor zondag goed werkend met de nieuwe koppeling. Zondag Racedag . Voor mijn gevoel zat ik er niet goed bij en wist er maar geen 19 ronden uit te persen wat wel haalbaar was voor mijn. Toch bleek ik na 3 kwalificatie in de C-finale te staan en was daar best blij mee. Peter en Edwin gingen wat minder deze NK en belanden in de D-finale. Ik hielp Peter en Ruud hielp Edwin in de D en helaas vielen beide wagens een keer stil zonder brandstof . Peter kreeg aan het eind nog een aanrijding waardoor zijn uitlaat stuk ging en ging dus niet door naar de C-finale . Edwin wist dit wel voor elkaar te krijgen. In de C-finale werd ik door Ruud gepitst en Edwin door Peter (Sven was zo goed om voor Peter in te zetten) . Ik voelde bij de start dat mijn koppeling niet perfect was . Helaas niks aan te doen en gewoon rijden . Dit ging eigenlijk nog zeer goed totdat dan 20 min de koppelings schoen echt op was en ik de laatste 10 minuten een beetje rustiger aan moest doen (met het oude type koppeling was ik gewoon uitgevallen)en wist nog als vierde te finishen . Edwin had problemen met zijn stuur en moest de volle 30 minuten overleven en eindigden verder naar achter.
2017
De uiteindelijke overwinning ging naar Rick Vrielijnck . Voor ons dus een beter resultaat dan Groningen en kijken of we de klimmende lijn in Utrecht door kunnen zetten waar de derde nk zal zijn Alle vrijwilligers van Gouda bedankt Uw racende reporter Alex Everling

2016 NK 3

NK 3 Genk De derde NK was (na de afgelasting en verplaatsing van de Nk in Utrecht )in Genk België bij MRG . Het weekend begon vroeg doordat we donderdagavond nog bodies moeten spuiten (tenminste Ruud moest dat doen ik zorgen voor de koffie en schudden de verf)
2017

2017
Het is altijd een gezellig NK en nu ook . Helaas was Peter van Marion op vakantie en bestond ons team dus uit 2 rijders , Alex Everling en Edwin Busschers . Ruud en ik gingen vrijdagochtend vroeg naar Genk en waren om 10 uur in Genk maar we hadden al wat regen onderweg gehad en ook in Genk was het niet droog. We hebben de tijd tot dat de baan droog was gebruikt om te sleutelen. Mijn 1:10 moest naar de overwinning in Gouda nog schoon gemaakt worden. Edwin prepareerde mijn Top met een nieuwe set zodat ik deze in kon zetten dit weekend . In de middag konden we trainen en kon ik ook mijn nieuwe zender uitproberen. Zowel Edwin als ik hebben lekker getraind deze dag en aan het eind van de dag hebben we de auto`s schoongemaakt en had Fie het eten verzorgt.
2017
De zaterdag was droog maar ik had wat wijzigingen in mijn afstelling gemaakt en deze werkten totaal niet . Dus terug naar de oude afstelling en vanuit daar verder gaan. Aan het einde van de dag was de nieuwe body ook klaar en kon ik deze uitproberen . Deze nieuwe Peugeot 908 van MBRacing beviel zo goed dat hij er op bleef voor de race.
2017

2017
Ook Edwin had een goede afstelling en we konden al om 16:00 beginnen met de auto`s schoon te maken. Daarna was de kok van deze avond Sven en het was weer goed te eten. Zondag racedag hmmmmm Bij mijn gingen de kwalificatie niet en zat ik in de e-finale bij Edwin ging het veel beter en stond in de c-finale.
2017
Mijn finale ging een stuk beter maar viel helaas aan het eind uit met een kapotte eerste versnelling nadat ik naar derde plek was terug gekomen naar dat ik door een startcrach vroeg naar binnen moest voor een reparatie die me 2 ronden kosten. Met 9 minuten op de klok had ik nog naar de tweede plek kunnen komen zodat ik door had geweest. Edwin ging in zijn finale ook hard maar ook last van een startcrach en een haperende motor zodat hij ook niet verder kwam . Al met al toch een goed gevoel maar geen goed resultaat voor mijn Edwin een beter resultaat. Alle vrijwilligers van Genk bedankt. De volgende NK is 2 -4 september in Rucphen maar de volgende race is 14 Augustus in Gouda Uw racende reporter Alex Everling

2016 NK 4

NK 4 utrecht
2017
15 en 16 oktober 2016 De laatste NK was in Utrecht wegens de afgelasting eerder dit seizoen . We gingen alleen zaterdag trainen en aangezien het de hele dag nat was hebben we niet gereden. Dus op naar de zondag. Dit weekend gingen we op verzoek testen met een nieuwe motor een Di Pino . De motor deed het goed en die test ging goed alleen hadden we ook wat nieuwe onderdelen op de auto om uit te proberen en die gingen niet echt goed waardoor er veel onderstuur in de auto staat. Helaas viel daar weinig aan te doen en moest ik er mee leven. De heats gingen niet echt goed en stond ik in de d -finale. Aangezien de banden slijtage door het onderstuur er hoog was (nog hoger dan normaal op Raco) hadden we flinke problemen in deze finale om de wagen goed werkend te houden. Edwin deed het een stuk beter en kwam in de b terecht helaas was een nukkig schroefje de oorzaak dat hij niet doorging naar de a. Zo dit was het seizoen 2016 . Wisselende resultaten maar wel een gezellig en leuk jaar nu we Edwin er ook definitief bij hebben. Op naar seizoen 2017. Uw racende reporter Alex Everling Ik wil Ruud bedanken voor zijn hulp gedurende het hele seizoen. Verder wil ik alle vrijwillgers bedanken die onze sport mogelijk maken. Ook Shepeherd Benelux en Duitsland , RC Modelstore en onze andere leveranciers.