DMS Gouda


2009

2017

NK 1 4-5 april Mac de Baanbrekers Rucphen . Zo het 2009 seizoen ging van start in Rucphen . Helaas is Ruud (en ook de caravan)er de eerste 2 nk niet bij , maar ben nu gezellig met Dennis op en neer gereden . De vrijdagtraining was de eerste keer dat ik met de nieuwe Velox kon rijden . De afstellingen van de 2008 gaan ook goed op de 2009 dus het eigenlijk vanaf het begin al goed .Ook de ninja motoren hielden zich goed al komen ze langzaam wat vermogen te kort . Ook Dennis ging goed met de Velox en konden we ons al snel concentreren op de fijnafstelling van de motoren en de auto`s . Hier hebben we ook de zaterdag voor gebruikt .Tjibbe had met zijn mugen ook de smaak goed te pakken en ook deze ging lekker rond . Aan het einde van de zaterdag kreeg ik een rare storing aan het einde van het rechte eind en had gelijk wat te sleutelen . Het sleutelen deden we in de winkel en na de spare auto van de nodige onderdelen verlicht te hebben stond mijn auto weer klaar voor de wedstrijd . Zo goed het bij de training ging zo knudde ging het voor Dennis en mijn tijdens de wedstrijd. Bij mijn besloot een achterschokbreker tijdens de eerste kwalificatie dat hij zijn werk beter deed als hij niet vast zat . Helaas vond de rest van de auto dat niet dus stopte ik maar . De tweede kwalificatie ging eigenlijk niet zo gek behalve dat mijn transponder niet telde grrrrrrr . En ja dan blijft er nog 1 kwalificatie over en ook hier ging er een schokbreker een beetje los zodat ik aardig wat overstuur kreeg . ik wist er toch nog 20 ronden uit te persen maar ja dat leverde plek 23 op . Ook Dennis had grote problemen tijdens de kwalificaties en zat in de kwart . Tjibbe ging als enige goed . Voor Dennis hield de pech niet op en viel ook uit in de kwart finale . Zowel Tjibbe als ik zaten in de zelfde halve finale en ondanks dat ik heerlijk gereden heb verloor ik in de eerste 5 minuten teveel om dat ik de laatste 10 min goed te maken . Ook Tjibben bleef in de halve hangen . nk1 De Nk werd uiteindelijk gewonnen door Rick Vrielijnck . Alle vrijwilligers van Rucphen bedankt voor de leuke wedstrijd .

NK 2 NK 2 Groningen 3-05-2009 Voor de tweede Nk moesten we naar het hoge noorden naar Real80 in Groningen . Aangezien Michelle in Kerpe moest karten moesten we dus zonder Ruud en caravan . Dennis en ik hadden besloten maar een stacaravan te huren vlak bij het circuit . Na een wat trage reis kwamen we vrijdag in de namiddag aan op de camping en hadden daar een aardig hokje waar we de dagen verbleven . Aangezien Real80 een vrijdagavond training heeft gingen we gelijk door naar het circuit om daar te gaan trainen . Dit ging redelijk voor zowel Dennis maar ik had toch flinke problemen met deacs die stuk gingen .Naar een paar uurtjes gereden te hebben gingen we terug naar de camping om Beethoven uit te laten en daarna naar van der Valk om te eten . De zaterdag training ging voor mijn een stuk beter en ook Dennis had de smaak te pakken . We besloten niet te lang door te gaan met trainen en vroeg met het schoonmaken van de auto’s te beginnen wat mijn toch aardig wat werk opleverde aangezien ik diversen kromme onderdelen tegen kwam . Na het schoonmaken op naar de camping om Beethoven uit te laten en dan door naar het steakhouse hmmmmmmm lekker (en dat was het ). De zondag begon droog zodat we 2 kwalificatieheats konden rijden en toen begon het te regen . Op zich ging het goed en zat ik goed in het middenveld . Dennis had de kwalificatie toch niet zo goed gedaan en moest weer kwart rijden door de rommelige opzet van deze dag kwamen we er te laat achter dat Dennis moest rijden en hadden te weinig tijd om de koppeling helemaal goed te krijgen en helaas viel Dennis hier mee uit . Tjibbe had beslist niet te rijden in de regen dus toen was het mijn beurt kwam ik opeens achter toen bleek dat de halve NK ineens voor de halve nomac moest rijden . Aangezien ik net Dennis had geholpen had ik dus heel weinig tijd om mijn wagen in orden te krijgen en aangezien in afgelopen weken met de verhuizing ook weinig tijd had gehad was ik naar de freq. Wissel in Rucphen toch wat vergeten te oden met mijn ontvanger en dat brak me op in de halve . De halve begon perfect ik begon op de vierde plek en nam al snel de derde plek over en klom langzaam naar de tweede plek toe toen ik opeens door een achterblijver zodanig werd gehinderd dat ik op start finish crashte en daar mijn stuurservo door het nulpunt heen sloeg en in combinatie dat er al water in mijn ontvanger bakje stond deed er daarna niks meer . Uitval dus dit is balen vooral omdat het zo goed ging . Na ja niks aan te doen dacht ik maar toen ik mijn ontvangerbakje opschroefde bleek er geen ballon om de ontvanger te zitten waarvan ik dacht dat , dat wel het geval was . Stom maar door dat gekloot met ieder keer freq. Wissels is te verklaren . Maar ja toch maar snel fasst besteld van futaba . Helaas geen finale dus al zat het er echt in . Op naar Heemstede voor de derde NK . Vrijwilligers van Real80 bedankt voor de race .

NK 4 06-Juli-2009 MBC de Sluis Gouda De NK in Gouda is voor ons altijd een rommelige NK en zo ook deze. De vrijdag zijn we in de werkplaats druk bezig geweest (Ruud tenminste ) met het afplakken en spuiten van de bodies. De zaterdag was warm en ik voelde mijn daardoor niet echt denderend en ging het voor mijn gevoel niet echt goed. We hebben van alles geprobeerd en we kwamen aan het eind van de dag tot de conclusie dat het gewoon aan mijn lag. De dag sloot ik af met een harde klap toen opeens (hmmmm… toch niet gechecked ) mijn deac leeg was en ik gewoon rechtuit ging i.p.v. naar links . Gelukkig geen schade. Ook had ik `s avonds geen zin om wat aan mijn auto te doen dus heb ik er een rustig avondje thuis van gemaakt. De zondag vroeg op en naar het circuit. Ik voelde me een stuk beter en het ging vanaf heat 1 eigenlijk gewoon goed al had ik toch moeite mijn concentratie op te houden. De tweede heat was ik nog wat sneller dan de eerste en helaas ging het de derde fout ik vloog ik het hek in met aardig wat schade. Gelukkig wist Ruud dit weer snel het betrouwbaar te herstellen en kon ik een leuke halve finale rijden maar ook hier had ik toch wat problemen met de concentratie en maakte net te veel foutjes maar heb ik toch lekker gereden. Tjibbe had wat problemen met zijn motoren en eindigde achter me. Dennis had een redelijk goed raceweekend en wist direct in de halve te kwalificeren maar had daar wat kleine problemen wat voor hem helaas geen finale plek opleverde. De volgende NK is in Utrecht en daar zonder Tjibbe (en daar ook weer foto`s bij het verslag) Uw racende reporter (zoiets) Alex Everling PS vrijwilligers in Gouda bedankt en Hugo Keller ook voor de wedstrijdleiding.

NK 5 Utrecht Raco2000 2-aug-2009 Zo 2-aug was het zover na jaren afwezigheid was het circuit in Utrecht weer terug op de kalender. Natuurlijk gingen we vrijdag er al naar toe om te trainen en dit was wel noodzakelijk want het was al weer even geleden dat ik daar voor het laatst gereden had. Aangezien ik een nieuwe set in mijn Ninja RV moest indraaien kon ik zo goed de baan weer leren kenen. De baan is een uitdagende layout al is het asfalt wat minder aan het worden en is het wat hobbelig. Maar dit mocht de pret niet drukken. Ruud en ik hebben zo`n beetje de hele vrijdag gebruikt om de ninja in te draaien zodat deze klaar was voor het WK in Lostallo . Ook da zaterdag hebben we hiervoor gebruikt en natuurlijk een goede afstelling vinden voor zondag en dit lukte goed en had er veertrouwen in voor zondag. Helaas begon de zondag nat en wist ik op de tiende plek te kwalificeren. Ik moest hierdoor in de eerste halve finale rijden en begon ik goed en het ging lekker tot ik tot twee keer aan toe door de zelfde “ervaren” rijder geraakt en bij de tweede keer ging er een lager op mijn tussenas stuk waardoor ik stil stond. Hmm knudde dus al leverde het me wel een vijftiende plek op maar er zat veel meer in . Ook Dennis leek goed te gaan maar ook bij hem kwam de pechduivel weer en ook Dennis viel uit in zijn halve finale. Geen geweldig weekend dus maar wel weer lol gehad en dat ik ook belangrijk. De volgende NK is in Apeldoorn maar ik ga eerst samen met Tjibbe de WK rijden . Uw racende reporter Alex Everling En natuurlijk alle vrijwilligers van Raco2000 en Mach bedankt voor de wedstrijd .

WK Zo mijn verslag van Lostallo . We zijn inmiddels als 2 dagen aan het trainen en de snelheid begint erin te komen al kom ik er nog genoeg van te kort maar er is progressie, maar eerst terug naar 12 augustus : `s morgens vroeg opstaan ( 03:45) om de reis naar Lostallo aan te vangen caravan achter de auto hond op de achterbank en gaan. Naar een paar uurtjes rijden (zo`n 13) kwam ik om 5 uur `s middags aan op het circuit en naar het neerzetten van de caravan naast die van Tjibbe was het tijd om de omgeving samen met Beethoven te verkennen en dat had hij nodig lekker zijn poten streken . Ook nog even een blik op het circuit geworpen en ja dat zag er uitdagend uit . Aangezien je bijna in Italië zit was het tijd voor een pizza . Donderdag 13 augustus De eerste trainingsdag en ik mocht als eerste de baan op om deze te verkennen en dat deed ik voornamelijk op en gelukkig voor Jesse (Tjibbe zijn zoon) heel weinig er naast zodat hij maar 2 keer hoefde te lopen . In de tweede heat (zo`n 3 uur later) ging helaas al snel mijn eenrichtingslager stuk en was ik dus weer snel binnen. De derde heat ging weer beter en kon ik lekker mijn rondjes maken . Jordy Blok (witte auto) De avond heb ik gebruikt om het harde kunststof van Shepherd te monteren en mijn auto gelijk een goede beurt te geven . vrijdag 14 augustus Deze dag begonnen we om 9:00 maar kregen er een vierde training bij . Eigenlijk de hele dag lekker gereden en langzaam steeds wat sneller . Ik heb inmiddels mijn oude Ninja er maar opgezet en deze loopt eigenlijk helemaal niet slecht hier. Ook Tjibbe gaat goed rond zelfs wat sneller dan ik . En `s avonds het eerste verslag geschreven . zaterdag 15 augustus De derde trainingsdag ging op wat kleine problemen (in de tweede heat was mijn tussenas los getrild en was mijn zijsnaar eraf gelopen ) .Helaas ging de derde heat voor Tjibbe minder op een van de snelste punten van de baan stond iemand stil en daar dok Tjibbe vol in . Dat was de linkervoorzijde van de auto en ook de body was niet volgens specs meer . Mijn oude Ninja doet het nog steeds en heb ik hem voor de laatste trainingsdag nog wat armer gezet kijken of ik er een 22 me kan rijden. Tevens kreeg ik van Shepherd de nieuwe polieset dus die kan ik er zondagavond gelijk opzetten zodat ik voor de geklokte training er helemaal klaar voor ben. Vandaag was ook de eerste dag voor de technische keuring en mijn auto was de eerste die gekeurd werd en ja hij was helemaal goed . Zondag 16 augustus Vandaag was de laatste trainingsdag en deze verliep zonder echt gekke dingen en hield ik het bij de 3 12 minuten heats en sloeg de laatste 7 min heat over zodat ik vroeg kon beginnen met sleutelen, dit was maar goed ook want ik was net voor donker klaar, maar nu was mijn velox wel met de laatste snufjes van Shepherd uitgerust . Maandag 17 augustus Vandaag waren de eerste geklokte trainingen en naar zoveel dagen zonder echte problemen was dit mijn problemen dag . De eerste heat schoof ik door dat mijn auto vreemd uitbrak van de baan en raakte een kurbstone aan de verkeerde kant en koste dit mijn een velg ( we waren toen nog aan het opwarmen ) snel een andere velg erop en de baan weer op maar mijn auto bleef vreemd doen en kwam zelf kompleet tot stilstand bij controle bleek de ophanging los te zijn getrild hmmmm en mijn lange snaar zat boven de snaarspanner vreemd … . Na dat ik eerst baan ingezet had heb ik mijn auto weer in orde gemaakt en mocht ik in de middagsessie weer de baan op pffffff en weer problemen nu was weer mijn zijsnaar boven de spanner en was mijn achterpolie los grrrr … Even bij Patrick zijn monteur wezen buurten en die hadden en zelfde probleem (kwam door de nieuwe polies) en hadden dit met een extra snaarspanner opgelost deze heb ik maar gekopieerd en uitgerust met een kettingkast . `S avond hadden we de opening van het WK en deze viel een beetje tegen maar heeft toch altijd wel wat zo`n presentatie.(Pierre nog bedankt voor het foto`s maken ) Na de opening was er een gezellige meeting bij Shepherd waar we wat nieuwtjes te horen kregen (die ik dus al op mijn auto had) dinsdag 18 augustus Vandaag eerste kwalificatie`s, altijd spannend en aangezien ik de vorige dag een hoop problemen had gehad was ik toch nerveus . Ik wist een magere 23 ronden te halen maar toch lekker gereden en de volle 10 min gehad . Het leuke is dat vanaf vandaag we per heat 600cc brandstof krijgen in een afgesloten fles . En aangezien je geen 600 cc oprijdt word mijn 5 liter can weer langzaam voller . De tweede heat ging ik iets sneller maar kwam helaas zonder brandstof anders had ik misschien wel een 25 ronden gehaald maar ja misschien geld niet .Ook Tjibbe gaat lekker rond en gaat toch wat sneller dan mijn en heb ik nog wat te doen . Aangezien we nu in 2 groepen rijden en ik vandaag in de ochtend groep zat had ik de middag vrij , lekker met de hond wezen zwemen en mijn verslag bijgewerkt. De volgende sessie voor ons in op woensdag middag . Woensdag 19 augustus Aangezien de heatindeling gedraaid was kom Tjibbe me niet meer helpen, maar Hans Blok was gelukkig bereid me verder te helpen . Vandaag kwalificatie 3 en 4 op zich ging het niet slecht al kom ik nog wat snelheid te kort lekker gereden . Donderdag 20 augustus Vandaag de laatste 2 kwalificatie en het ging lekker de auto en motor ging goed en wist me uiteindelijk als 145 de kwalificeren .Na de kwalificaties gelijk beginnen met sleutelen en wat lagers vervangen. We hadden `s avonds een wat magere BBQ . vrijdag 21 augustus Finaledag Zowel Tjibbe als ik moesten als tweede rijden in de 1024 A Bij het warm lopen in de pits bleek mijn snelle ninja niet goed te lopen en hebben deze snel vervangen door de MST Ninja . Deze liep wel mooi . Bij de kwalificatie bleek mijn accu niet te werken (grrr en nog wel geladen de dag ervoor ) deze snel vervangen door een spare exemplaar en kon ik zowaar nog een 2 tal minuten opwarmen dit ging niet slecht en maakte ik me klaar om een 20 minuten te gaan rijden maar ………. Ook dit was me niet gegund wat bij de start ging me auto niet rechtdoor maar gelijk het gras in en stuurde hij niet meer . Bleek de stuurhevel los te zijn (grrr) na wat gepriegel deze weer vast gekregen maar toen bleek ook de spare deac te zijn overleden einde verhaal dus met 0 ronden en gedeeld laatste . Dan kan je toch beter je auto kort rijden dan op zo`n een *^^%^$ manier uitvallen .Maar ja . Tjibbe wist nog in de laatste 2 minuten door te stoten naar de derde plek en door de kwalificeren naar de 512 . Dit was ook het eindpunt voor Tjibbe zijn trouw collari brak zijn drijfstang en over en uit . De rest van de Nederlanders hebben mixed feelings : Michiel Renting 512 uitval Joey Sober 1 finale geklommen en toen in de finale waar ook Jordy Blok inzat beide niet door. Daniel van de Drift ging heel goed inde 1/32 werd daar derde maar zijn auto werd afgekeurd wegens een te grote tank .Blijft alleen nog Rick Vrielijnck over en deze moet zaterdag rijden . Zaterdag 22 augustus De grote finale dag De dag begon met de ¼ finales en die gaven al een mooie strijd die in de ½ finales ook doorgezet werden . Rick Vrielijnck wist zich naar een bloedstollend ½ finale (waarvan 20 min met een gescheurde body) de finale te bereiken . Toen was het tijd voor de finale, maar de weergoden dachten daar anders over . De finale werd uitgesteld tot zondag , maar ja wij gingen zaterdag naar huis dus van de finale heb ik alleen de uitslag gehoord en ja het was weer Collari die wereldkampioen werd . Rick wist toch nog negende te worden . Zo weer een ervaring rijker en op naar de laatste NK in Apeldoorn . Uw racende ( en 148ste van de wereld ) reporter Alex Everling

NK 6 13-09-2009 AMCA Apeldoorn De laatste NK was op 13 september in Apeldoorn bij AMCA helaas ook hier geen caravan mee omdat hier ook niet langs de baan gekampeerd mag worden. Gelukkig wel (dankzij Richard E)een vrijdag training , deze heb ik gebruikt om de nieuwe set in de Ninja (die ik gesloopt had in Zwitserland) in te draaien. Dit ging gewoon lekker al kwamen we er achter dat de banden wel erg snel sleten. De zaterdag gingen we hier mee verder en aangezien we nu aardig op racesnelheid bezig waren hielden we ons ook met de afstelling bezig. Ik bleef wat problemen houden met de achterkant , deze bleef wat nerveus maar er was wel goed mee te rijden . De zondag was donker en grauw en er viel ook weer regelmatig water uit de lucht . Ondanks dat konden we de kwalificaties droog rijden , maar diversen finales waren toch nat . Tjibbe besloot niet te rijden in de halve finale . Dennis had helaas wat stuurproblemen maar wist toch een goede halve finale te rijden en genoeg punten te scoren om in de Nomaccup te blijven . Mijn finale was droog al was het voor de rijders stelling wel flink glad . Helaas bleek mijn achterkant nog wat nerveuzer dan tijdens de kwalificaties . Op zich ging het niet slecht maar miste ik gewoon toch wat motivatie om echt hard te gaan . Dit alles leverde me uiteindelijk de 20ste plek op in de NK klasse gedegradeerd dus , ondanks het goede sleutelen van Ruud . Volgend jaar Nomaccup en dan weer serieus racen om in 2011 weer in het NK te zitten . Zo dit jaar nog de 3 uurs in Heemstede lekker gein trappen . Uw racende reporter Alex Everling En alle vrijwilligers in Apeldoorn bedankt voor het gezellige weekend .

3 uurs van Heemstede 2009 18-10-2009 Dit jaar hadden we ons ingeschreven als The Lost Sheeps en Ruud had er weer prachtige body`s voor gemaakt .Door drukke schema`s etc , was alleen Tjibbe in staat zaterdags op het circuit te zijn en ons te kwalificeren en deed dit op plek 7 waar we hem zeer dankbaar voor waren . Zondag Aangezien we `s middags pas hoefden te rijden hadden we de ochtend tussen het baaninzetten door de tijd om de auto`s en body`s klaar te maken . In de ochtend werd de 3 uurs voor 1:10 gereden en deze jongens maakten er een hele sportieve en mooie race van en we hoefden ook niet zo veel in te zetten . In de middag pauze was het tijd voor de concours d`élégance en werden Ruud zijn body`s er weer als winnaar uitgehaald , beker voor Ruud dus . Toen was het tijd voor de 1:8 en wat een “zachtjes uitgedrukt “ zooitje werd het . Er waren een paar teams bij die het fenomeen funwedstrijd iets anders interpreteerde dan de andere 7 teams . Ze reden alsof er een hoofdprijs was van 1000000 Euro en veroorzaakte veel schade bij de andere teams die hier ook niet echt vrolijk van werden . Het is jammer dat ik eigenlijk weinig positief over deze race kan vertellen , aangezien deze wedstrijd al jaren geld als een gezellig en leuk afsluiting van het buitenseizoen . Misschien dat de MACH een ander concept voor deze wedstrijd moet opzetten . Zoals het nu gaat ga ik volgende jaar wel in België de 3 uur van Houthallen rijden en zal ik waarschijnlijk stuk minder schade en meer lol hebben . Voor ons kwamen door alle schades niet verder dat plek 8 hetzelfde als vorig jaar . Als aandenken kregen we een heel mooi aandenken zo dat het gedrag van die paar team nog zuurder was die toch de gezelligheid en fun uit de race gehaald hadden . Ik hoop dat volgend jaar er wel weer een gezellige race kan gereden worden al zal ik er nog heel hard over na moeten denken of ik er dan wel bij ben . Vrijwilligers van MACH bedankt voor jullie goede inzet . Uw racende reporter Alex Everling