DMS Gouda


2017

2017

2017 Clubrace 1

2017 Clubrace 1 MBC de Sluis Gouda.
2017 2017
Door de inbraak was het allemaal kort dag om toch nog voor de eerste clubrace klaar te zijn. Mede door hulp van Alfred van RC-Specialist reden ik het nog net.
Ik moest wel weer ouderwets met een kristalen zender rijden en had dus weer een lange antenne op de auto en op mijn zender.
De kwalis gingen redelijk en mocht ik van plek 2 starten. Helaas ging tijdens de finale mijn motor steeds rijker lopen waardoor ik uiteindleijk toch moest stoppen. Maar toch leuk gereden en op naar 16 april voor een beter resultaat.
Maar eerst gaan we 8 en 9 April naar Apeldoorn voor de eerste NK. Uw racende reporter Alex Everling

2017 NK 1

2017 NK 1 AMCA Apeldoorn.
2017 2017
NK 1 8 en 9 april 2017 Zo het was eindelijk weer zo ver op Zaterdag ginegn we richting Apeldoorn voor de eerste NK . Dit jaar in de Nomac klasse.
We rijden dit jaar met Di Pino motoren op een shepherd chassis en brandstof van Orcan. De zaterdag training ging moeizaan en we kregen de koppelingen niet goed van de motoren. Nadat we er 1 stabiel hadden zijn we de nieuwe Shepherd gaan testen maar kwamen al snel tot conclusie dat we met de 2016 versie de race zouden doen. De 2017 auto is nog niet helmaal klaar :-). Op zondag bleef de koppelingsproblemen ons achtervolgen. In alle drie de kwalies bleef de koppeling niet goed zijn werk doen. Dit leverde ons een zesde plek in de c-finale op . Dat was niet best. Peter deed het beter en stond onder nummer 4 in de B. Bij de start in de c-fianle voelden we al dat de koppleing nog steeds niet goed was maar wel stabiel. Er was dus mee te rijden maar had maar ongeveer 50% van me vermogen. Behelpen dus. Door strak en netjes te blijven rijden klommen we naar d eeerste plek in deze finale tot de achtersnaar brak en we uitvielen. Helaas slecht resultaat dus voor ons. Peter viel de de B ook uit met een platte uitlaat.
2017
Snel vergeten dit weekend. De volgende NK is op 5 - 7 mei in Utrecht. Maar eerst gaan we 16 aprilde tweede CW in Gouda rijden. Tot dan Uw racende reporter Alex Everling Alle vrijwillgers van AMCA bedankt voor jullie inzet.

2017 NK 2

2017 NK 2 RACO 2000 Utrecht.
2017 2017
Utrecht 6 en 7 mei 2017 Zo dit weekend was het tijd voor NK 2 bij de RACO in Utrecht. Dit keer wel een vrijdag training en na de ellende in Apeldoorn hadden we die hard nodig. Utrecht is zo dichtbij dat we gewoon op en neer rijden. De vrijdag ging eigenlijk snel heel goed en hadden we het koppelings probleem onder controle en gingen alle 3 de motoren goed. Ook hadden we snel een goede afstelling en konden we lekker trainen. We hielden het vroeg voor gezien en waren lekker op tijd thuis. De zaterdag ging het ook goed en wisten we de afstelling van zowel de motoren en auto nog beter te krijgen. Nu is het zo dat als het op vrijdag en zaterdag goed gaat dat het op zondag minder gaat ….. en helaas nu ook. De heat gingen dramatische en wist in 3 heats maar 9 geklokte ronden te rijden. Heat 1 achterpoelie los , heat 2 koppelingslager stuk en in heat 3 ook koppelingslager stuk . Dus voor de finale maar de andere motor erop gezet waar we zaterdag succesvol mee getest hadden. Ik moest in de c-finale beginnen en wist deze te winnen door naar de b waar ik ook Petertegen kwam die een goede kwalie had . In deze finale ging het ook goed in het begin en lag ik op plek 3 toen de plug van de motor stuk ging heel snel nieuwe erin en weer verder maar ook deze ging snel stuk dan maar een andere type erin en ja het ging wee stuk beter maar helaas te veel achterstand om nog een goede plek te halen . Peter had ook motor problemen en viel eerder uit. Plek 15 was mijn deel. Had veel beter gekund maar toch een goed gevoel van deze NK overgehouden en veel geleerd. Op naar Groningen 3 en 4 juni. Uw racende reporter Alex Everling
2017

2017 NK 3

2017 NK 3 Real 80 Groningen.
2017
Voor de derde NK gingen we Groningen bij Real 80. We vertrokken vrijdagochtend vroeg met de caravan en kwamen daar op 12 uur aan waar het al behoorlijk warm was. Na het neerzetten van de caravan en boodschappen halen kon ik om 14:00 de baan op. De wagen ging niet slecht alleen hadden we toch weer wat problemen met het afstellen van de koppeling. Na wat aanpassingen ging de trainingsmotor niet slecht al moesten we de lagers vervangen . Dit hebben we `s avonds gedaan en na wat gegeten te hebben, hebben we verder weinig gedaan die avond. De zaterdag was het tijd om de finale motoren te testen en ook hier hadden we wat koppelingsproblemen . Na flink wat aanpassingen was de motor goed voor zondag. Ook de afstelling van de auto hadden we goed. Zondag racedag. De eerste kwalie ging niet slecht al kwam ik door een haperende koppeling snelheid te kort . De tweede kwalie viel ik uit en de derde ging wel aardig al bleef de koppeling tegenwerken. Dit leverde me een c-finale plek op niet echt denderend. Ook Peter had problemen met de auto waardoor hij ook in de c zat. Na een mooie strijd met Peter om door te gaan naar de b wist Peter dit door een fout van mijn en een afslaande motor in zijn voordeel te beslissen. Helaas voor hem ging hij in de warming-up van de B er vanaf en beschadigde zijn achter ophanging waardoor hij niet kon starten. De volgende NK is weer eens in Heemstede bij de Mach . Hier zijn we al heel lang niet geweest. Hier zullen we ook echt de koppelingsproblemen onder de knie moeten krijgen. Maar al en al toch een leuk weekend. Uw racende reporter Alex Everling
2017

2017 NK 4

2017 NK 4 Mach Heemstede.
2017
Voor de vierde NK landen het NK circus, sinds een afwezigheid van 9 jaar ,neer in Heemstede bij de MACH . Ook hier gingen we vrijdag al naar toe om de baan weer te leren kennen. Aangezien de voorspellingen voor zaterdag niet goed waren hadden we een drukke planning voor vrijdag. De vrijdag training ging lekker en we lijken nu het koppelingsprobleem aardig onder de knie te hebben aangezien alle drie de motoren goed gingen. Na eerst met de trainingsmotor de baan weer geleerd te hebben schakelde we over op de 2 wedstrijdmotoren om deze goed aftestellen. Dit ging al vrij snel goed en ging de trainingsmotor er weer in. Na flink wat rondjes gereden te hebben werd het tijd om te gaan sleutelen. Zaterdag leek slecht te beginnen met een hoop regen . Gelukkig werd dat snel beter en konden we `s middag zowaar gewoon trainen. Ik denk dit met de trainingsmotor en wist lekker rond te komen zodat we een goed gevoel hadden. Zondag racedag.
2017
Toen we wakker werden was het nog nat en vreesden we ergste. Gelukkig werd het droog als was de baan tijdens de kwalies rij baar al werden de kwalies wel als nat verklaart zodat er maar 1 heat telden. Dit was een geschenk voor mijn aangezien de eerste heat de gekozenen wedstrijdmotor niet woilde blijven hopen en we in heat 1 niet konden starten. Tijdens heat ging het beter maar wat vocht uit de lucht maakten de baan glad en verraderlijk en kwam ik tot plek 13 . De derde heat ging gelukkig eindelijk is alles bijna perfect en wist ik om te klimmen tot plek 8 rechtstreeks in de A dus jehhhhh. Peter had wat meer problemen en kwam in de B-finale. Tijdens deze b-finale wist Peter op te klimmen tot de tweede plek tot zijn transponder begon uit te vallen. Gelukkig had de wedstrijdleiding dit ook in de gaten en werd op het eind zijn uitslag recht getrokken en werd hij tweede ook in de A dus.
2017
De A-finale ging goed en door een goede start wist ik tot de vierde plek op te klimmen . Helaas begon mijn motor net wat rijker te lopen waardoor ik terug zakten tot plek 7 waar ik toch heel blij mee was. Peter had weer wegleggingsproblemen en verloor ook nog zij tweede versnelling maar eindigde toch op plek 8. Dit was voor ons beide dus een goede race. De volgende is in Rucphen. Alle vrijwilligers van MACH bedankt Uw racende reporter Alex Everling

2017 NK 5

2017 NK 5 MAC de Baanbrekers Rucphen.
2017
De vijfde NK was in Rucphen bij MAC de Baanbrekers Na het goede resultaat in Heemstede hadden we goed hoop dat het ook in Rucphen goed zou gaan. Ons koppelingsprobleem krijgen we aardig onder de knie. We begonnen op vrijdag met de motor die in Heemstede niet wilde blijven lopen. We hadden de kopspeling wat verhoogt en nu bleef hij in Rucphen wel lopen maar niet goed. Na overleg met Fabbien van De Pino werd beslist deze motor toch te vervangen. We gingen de training door met de andere race motor (wegens het snelle karakter van de baan had het geen zin om met de trainingsmotor te trainen vanwege het feit dat deze te langzaam is) . Ondank dat het af en toe nat was hadden we toch en hele goede training en hadden een goed gevoel. Vrijdag`s avond zijn we nog de nieuwe motor wezen halen zodat we deze zaterdag in konden laten lopen. Ook op zaterdag hadden we behoorlijk wat trainingstijd ondanks de regelmatige buien. De nieuwe motor liep heel mooi en we besloten deze op zondag in te zetten.
2017
Toen we wakker werden was het nog nat en vreesden we ergste. Gelukkig werd het droog als was de baan tijdens de kwalies rij baar al werden de kwalies wel als nat verklaart zodat er maar 1 heat telden. Dit was een geschenk voor mijn aangezien de eerste heat de gekozenen wedstrijdmotor niet woilde blijven hopen en we in heat 1 niet konden starten. Tijdens heat ging het beter maar wat vocht uit de lucht maakten de baan glad en verraderlijk en kwam ik tot plek 13 . De derde heat ging gelukkig eindelijk is alles bijna perfect en wist ik om te klimmen tot plek 8 rechtstreeks in de A dus jehhhhh. Peter had wat meer problemen en kwam in de B-finale. Tijdens deze b-finale wist Peter op te klimmen tot de tweede plek tot zijn transponder begon uit te vallen. Gelukkig had de wedstrijdleiding dit ook in de gaten en werd op het eind zijn uitslag recht getrokken en werd hij tweede ook in de A dus.
2017
De A-finale ging goed en door een goede start wist ik tot de vierde plek op te klimmen . Helaas begon mijn motor net wat rijker te lopen waardoor ik terug zakten tot plek 7 waar ik toch heel blij mee was. Peter had weer wegleggingsproblemen en verloor ook nog zij tweede versnelling maar eindigde toch op plek 8. Dit was voor ons beide dus een goede race. De volgende is in Rucphen. Alle vrijwilligers van MACH bedankt Uw racende reporter Alex Everling

2017 NK 6

2017 NK 6 MRG te Genk.
2017
De zesde NK was in Genk bij MRG altijd leuk daar. Dit jaar zat het w eer ,weer lekker mee . Drie droge dagen met veel zon De vrijdag hebben we gebruikt om de derde WK motor in te rijden. Dit ging voorspoedig en hebben ook motor 1 verder ingereden. De zaterdag gingen we aan de slag met de wedstrijdwagen en wedstrijdmotor maar we kregen het niet echt voor elkaar op alles perfect te krijgen. We wisten tot een redelijke afstelling te komen. Bij het schoon maken kwamen we nog wat dingen tegen in de auto die we veranderd hebben .
2017
TDe zondag begon moeizaam maar de auto was beter dan zaterdag. Na voor heat 2 nog de vering te hebben aangepast had ik een goed rijdende auto voor de b-finale. Peter had het beter voor elkaar en wist zich rechtstreeks in de a finale te rijden. De b-finale begon goed en reed ik al snel op de tweede plek. We hadden beslist halve weg alleen de voor banden om te wissen van links naar rechts en visa versa. Helaas ging vlak daarna de auto stuk door een kapot versnellingsbak lager. Helaas uitval dus. Peter in de a had ook geen geluk in de opwarming ging zijn achtersnaar stuk . Na een snelle reparatie kon hij wel meerijden alleen met 4.5 minuten achterstand. Het seizoen zit niet mee voor ons.
2017
Nu klaar maken voor het WK dat 12 september begint. Alle vrijwilligers van Genk bedankt. Uw racende reporter Alex Everling

2017 NK 7

2017 NK MBC de Sluis.
2017
De laatste NK werd gereden op ons thuiscircuit in Gouda bij MBC de Sluis. De weersvoorspellingen waren niet geweldig en kwamen gedeeltelijk uit. De vrijdagtraining ging redelijk en wisten een aardige setup te vinden. Als aandrijfbron hadden we gekozen voor de WK 2 motor waar ik ook Monteux mee gereden had. Dit nieuwe concept van Di Pino ging ook heel goed op Gouda. Ik kon prima met de kop mee strijden.
2017
De zaterdagochtend hadden we op de achterschokbrekers harde veren gezet en dit gaf meer stabiliteit in de auto. Helaas begon het toen te regen en dat bleef het de rest van de zaterdag ook doen dus einde training . Maar de wagen voelde goed aan in die ochtendsessie.
2017
Zondag raceday pfffff de regen van zaterdag had alle grip weggespoeld van het circuit en het was of je op ijs aan het rijden was. De eerste kwalie ging redelijk ik stond ik op plek 8 . De tweede ging niet en tot mijn verbazing plek 9 . Voor de derde kwalie reden Peter en ik zo`n beetje gelijk op en wisten een goede kwalie te rijden plek 5 voor mijn . Die leverde me plek 7 in de A op Peter plek 1 in de B. Lekker rechtstreeks in de A.
2017
Peter moest eerst in de B rijden en halve wege de finale toen hij op een stabiel tweede plaats lag kreeg hij plug problemen waar hij ook mee uit moest vallen. Als laatste van de dag waren wij aan de buurt in de A-finale. De start ging goed en wist naar de tweede plek te komen. Mijn weglegging was op grote banden niet geweldig dus viel ik snel een par plaatjes terug. Ook en opeens arm lopen van de motor hielp niet mee. Dit was te verhelpen door hem veel rijker te zetten en hij ging weer als een raket.Op het halvewege punt besloot mij versnellingbakaslager het te begeven en mijn tandwiel kaal te strippen. Helaas uitval. Maar ik kon goed meekomen en dat gaf een goed gevoel.
2017
Als eerste alle vrijwilligers van MBC de Sluis bedankt voor jullie werk Verder dit is het eind van seizoen 2017 op naar 2018. Ik wil Fabbien Mannien van Di Pino bedanken voor het ter beschikking stellen van de motoren voor zowel de NK`s als de speciale WK motoren voor Monteux. Tevens Marcel Schouten bedankt voor het tunen van deze motoren. Sorbers en Robin bedankt voor hun hulp gedurende het seizoen. Peter van Marion bedankt voor de gezeligheid en Ruud Schulz voor zijn constante hulp als mijn monteur. In 2018 rijden we weer met Sheperd rest volgt nog. Uw racende reporter Alex Everling
2017
Uw racende reporter
2017
Alex Everling

2017 Nitro West 1 Hamm

Eerste wedstrijd in Duitsland. Vrijdags vertrokken naar Hamm in Duitsland om zaterdags te kunnen trainen voor de eerste wedstrijd in de Nitro West Masters serie.
Zaterdagmorgen de spullen naar de baan gebracht om de eerste Di Pino te laten inlopen en de Mugen mrx5 wc eens te testen.
Naar enkele tankjes de motor rijk ingereden te hebben hem tovh geleidelijk wat armer gezet en rond het middag uur eens vol aan de bak gegaan.
Naar wat test werkt ging het aardig auto was alleen wat nerveus maar was goed te rijden op deze snelle baan.
Later in de middag motor twee laten inlopen zodat als er wat met de eerste Di Pino gebeurt je een motor op reserve hebt, je weet maar nooit. Toch.
Ook Marieke was driftig aan het trainen ,alleen de baan zou haar vriend niet worden dus op naar zondag.
Zondag morgen vroeg de spullen weer naar de baan gebracht en rond 9uur begonnen de eerste heats.
Het rijdersveld bestond uit maar liefst 64 rijders verdeeld over vier klassen.
De eerste heat was wennen want je rijd 7 minuten en in de 7 minuten tellen de drie snelste achterelkaar gereden rondjes.
Auto en motor gingen prima wel wat veel stuur maar dat was nu eenmaal zo.
Heat twee ging ook goed totdat de motor het liet weten dus geen goede tijd kunnen zetten.
Motor gewisseld en klaar maken voor heat 3.
Werd beste resultaat en plaatste me als nummer 14 in de halve finale.
Halve finale ging top lag konstand rond plaats twee drie helaas 1 minuut voor tijd tank leeg en dus finale plaats misgelopen.
Jammer maar helaas volgende keer beter
Alles bij elkaar een top wedstrijd met een zeer relaxte sfeer.
Wil ook Fia,Demelza,Sven,Matieke en Patrick bedanken voor dit leuke weekend
Edwin B

2017 Nitro West 2

2017 Nitro West 2 Haltern.
2017
Vrijdagmiddag vertrokken naar Haltern om daar de tweede wedstrijd voor de NWM te gaan rijden met de nieuwe Xray RX8. Zaterdag morgen alles maar gereed gemaakt om te gaan trainen samen met Marieke,Roy,Pieter en Marcel en natuurlijk de andere deelnemers aan de wedstrijd. Training verliep voor iedereen eigenlijk goed weinig problemen alleen de vele hobbels in het circuit zouden in de loop van de wedstrijd problemen geven maar hierover later meer. Het is een van de oudste banen in Duitsland met een erg kleine rijdersstelling dit werd opgelost dat de training 15min was en we per sessie 120min konden rijden zodat iedereen de mogelijkheid had om te trainen dit verliep vlekkeloos. Nu de wedstrijd de Xray ging goed naar wat veranderingen aan de afstelling was ik tevreden. De eerste heat heb ik overgeslagen ivm een natte baan maar de vooruitzichten waren prima. Tweede en derde heat goed begonnen maar door de hobbels twee maal een snaar kapot dus geen goede tijden kunnen rijden en dus starten in de Halve Finale, uit deze ene Halve Finale gingen de eerste zes rijders door naar de finale. Het circuit had een zeer hoge slijtage van de banden dus nam ik de gok om rustig te beginnen want er gingen ja 6 rijders door zodat ik het bandenwisselen zou uitsparen. Normaal zou dit gewerkt hebben als de snaar het gehouden had maar ook nu weer een snaar kapot dus geen finale plaats. Roy Visser deed het prima en werd derde in zijn finale van de HC8 klasse super gedaan Roy. De andere Nederlanders hebben verder prima gereden maar door domme Pech niet verder opgeklommen. Even voor Marcel wel ff je accu opladen voor je Halve Finale. Op naar de volgende wedstrijd in Duren. Gr Edwin

2017 Nitro West 3

2017 Nitro West 3 Duren.
2017
Kort verslag van NWM race 3. Vrijdag rustig naar Duren gereden waar de derde wedstrijd van de Nitro West verreden word. Er deden meerdere Nederlanders mee aan deze wedstrijd. De baan in Duren was Old School tussen de balken en slangen maar was verder prima te rijden alleen ging je eraf was de kans op schade vrij groot. Waaronder Pieter Beekman,Marieke van de Lindeloof,Marcel Beekman,Roy Visser,Bas Aalbers en Ik zegt de Gek. Het zou dus een gezellige boel worden iedereen zou bij het circuit overnachten. Nu de wedstrijd zaterdags lekker getraind en verschillende afstellingen geprobeerd om de auto goed te krijgen. Zaterdag in de laatste sessie van de training andere motor getest en deze liep prima dus s'avonds alles in orde gemaakt voor de kwali en Finale's. Kwali ging best redelijk zei het niet dat de body aan de voorzijde de grond raakte en de auto niet constant was met het sturen dit verholpen voor de finale en was stukken beter auto was heel rustig en prima te rijden. De andere Nederlanders gingen ook goed en door elkaar te helpen hebben we ons goed kunnen qualifiseren. In de finale na 4 ronden ging helaas mijn motor kapot wat tot resutaat had de 8ste plek. In het algemeen klassement sta ik op dit moment op een nette 4de plaats. Ik zeg maar volgende keer beter. Was zeker een top geslaagd weekend. Gr Edwin

2017 WK

2017 WK Monteux Frankrijk.
2017
2017
Voor de tweede keer gingen we naar een WK dit keer in Frankrijk. Vrijdagavond 8-9-2017 vertrokken we om 22:00 uit Gouda om 16 uur later bij het circuit te arriveren . Helaas kwamen we in de regen aan . Er was dus ook geen training. Zondag 10-9 gingen we voor de eerste keer de baan op. We stonden in heat 1 en de eerste training was op een vochtte baan. De eerste verkenning deden we met de oude EC wagen. Moeilijke baan en nat dus veel er naast en halve wege ging ook de eerste versnelling stuk. De tweede run was wel droog en gingen we van start met de nieuwe WC auto. Dit ging niet echt volgens plan aangezien in de eerste ronde de tweede versnelling stuk ging. Even wennen die nieuwe tandwielen . Op naar heat drie pffff de auto ging echt voor geen meter en ik stond er meer naast dat ik kon rijden. Op naar heat 4 . Na wat wijzigingen was de auto iets beter maar verre van perfect. Ook nu veel er naast. Naar nog meer wijzigen aan de achterkant van de oude was het tijd voor heat 5. Hehe de auto ging nu een stuk beter en kon ik een lekkere heat rijden om de baan te leren kennen.
2017
De tweede dag maandag 11-09 hadden we 4 trainingsheats. Weer vroeg beginnen. De eerste heat ging de auto niet heel nerveus aan de achterkant. We hadden harde veren gestoken dus hebben die terug gedraaid. In heat 2 ging het dramatische aangezien bij de eerste keer rechte eind op op snelheid zag ik mijn zijsnaar eraf vliegen en met 2wd rijd dat echt niet. Dit verklaarde ook een beetje dat in heat 1 de auto zo vreemd deed. Heat 3 ging lekker goed gevoel ook de Pino motor liep goed nadat hij flink armer gezet was. Ook de achterkant ging beter. In heat 4 hebben we getest of we de 5 minuten halen en dat is geen probleem. We hadden wel de aanpassing aan de achterzijde van de auto terug gedraaid en hebben nu de afstelling waar we mee blijven rijden. In de avond was de officiële opening met de voorstelling van de rijders en de onoverkomelijke speeches (die gelukkig veel in het frans waren ) .
2017
De derde dag dinsdag 12-09 begonnen we met een korte laatste vrije trainingsheat waar we ook gelijk de finalebody probeerden . De laatste vrije training was een korte heat om de ban een beetje schoon te rijden. De wagen ging goed en de motor ook nu ik nog  en de body is nog heel. De tweede heat was de eerste met gecontroleerde banden (matrix) en gecontroleerde brandstof (ik had voor Runner Time gekozen) . De heat ging lekker en ik boek langzaam vooruitgang. De derde begon lekker maar hels ging de plug naar 4 minuten stuk .De vierde heat probeerden we een inox plug mar die gaf al snel de geest dus weer snel een nova rossi plug erin. De heat ging verder goed. Tijdens de vijfde heat begon de motor een beetje vreemd te doen en bleek bij schoonmaken de carburateur los te zitten. De auto gaat nu goed dus op naar de kwalies.
2017
De vierde dag woensdag 13-09-2017 stonden er drie kwalificaties op het programma. Bij de eerste kwalificatie ging helaas onze snelste motor stuk op de startbox en was het dus einde kwalie 1. Er zit ruim 3 uur tussen de kwalificaties dus tijd zat om een motor te wisselen. WK nr 2 ging er nu op en deze was braaf . Helaas maakten ik wat fouten maar toch 21r in 7.01 .Ook de derde heat ging lekker al maakten ik er met de warming-up een zooitje van bij de start van de kwali ging het goed en wist 22 ronden te halen. Vooruitgang dus. Bij het sleutelen kwamen we er achter dat de linker achteronderarm stuk was dus bij dag vijf misschien iets sneller nog.
2017
De vijfde dag donderdag 14-09-2017 stonden er weer 3 kwalificaties op het programma. De eerste kwalie begon lekker maar ik maakten een fout die me een ronden kosten. De tweede kwalie ging veel beter bijna 23r . We hebben nu een motor die wat meer topsnelheid heeft maar onderin nu iets te kort komt. Voor de derde heat was WK nr 2 weer aan de buurt. Maar tijdens het relaxen tussen het 2 en 3 brak er een stortbui los. Gelukkig bleef het bij 1 bui en konden we een uurtje later weer verder rijden. Wij moesten gelijk als eerste na de bui de baan weer op dus deze was nog wat glad en wist ik de 23 niet te hale . Ik bleef steken op 22 ronden. En dan is het schoonmaak tijd en de wagen prepareren voor de finale. Hier waren we een paar uur zoet mee.
2017

2017

2017
De zesde dag vrijdag 15-09-2017 was voor ons de laatste dag , dan worden de lagere finales gereden. We zaten in de eerste 1024 finale de start was heel rommelig maar het ging aardig tot ik geraakt werd door een Japanner die me precies op mijn wiel raakten waardoor mijn steurhevel kapot ging. 146 1/1024 Finale - B Alex Everling 11 10:12.060 1 Droog NLD SHEPHERD PICCO MBR FUTABA Uitval dus maar doelstelling wel gehaald we zijn niet laatste geworden plek 146 uiteidelijk. We zijn ook deze dag terug naar huis gereden . Het WK is uiteindelijk gewonnen door 1 Dario Balestri 218 1:00:00.108 Ik wil alle vrijwillgers van Monteux, ifmar en alle andere vrjwilligers bedanken die dit evenement mogelijk hebben gemaakt. Verder wil ik Fabien Mannien van Di Pino bedanken voor de motoren Marcel Schouten voor de Tuning van de motoren , Shepherd voor hun ondersteuning en alle mensen die ons via facebook gevolgd en ondersteund hebben. En natuurlijk Ruud Schulz mijn monteur voor alle hulp en gezelschap. De volgende race dit jaar is de laatste NK in Gouda op 30 september en 1 oktober. Uw racende reporter Alex Everling
2017
Uw racende reporter Alex Everling