DMS Gouda


2019

2019

NK 1 Rucphen

2019

De eerste NK voor 2109 was bij MAC de Baanbrekers in Rucphen . De zaterdagtraining begon al niet echt goed toen de training motor de geest gaf. De tweede motor deed het een stuk beter maar aan het eind van de dag verloren we veel tijd doordat de versnellingsbak vast sloeg in zijn twee. De wagens ging goed alleen nu nog betrouwbaar. De zondag ja wat zullen we zeggen hmmm . Uiteindelijk maar 1 heat uit kunnen rijden. De eerste heat ging de gerepareerde bak weer stuk in de opwarming . De tweede heat ging goed alleen stond de motor wat rijk . De derde heat tsja in de opwarming zag iemand me over het hoofd en reed mijn achter ophanging stuk . Plek 11 dus B finale. Peter deed het beter en stond in de A op plek 8. De B begon goed al had de bak wel wat issue`s maar daar viel mee te leven en wist in naar een stabiele tweede plek te rijden . Dit tot de 20 minuten grens en de motor er mee stopten. Grr das een duur weekend zo. Peter ging het in de A niet veel beter in zijn auto ging er iets fout met de brandstof toevoer en daardoor liep de motor niet echt goed. De auto`s gingen beide goed nu nog toch wat meer geluk krijgen . Op naar de volgende NK in Utrecht op 18 en 19 mei. Alle vrijwilligers van Ruchpen bedankt en RC World voor de goede ondersteuning. Uw racende Reporter Alex Everling

NK 2 Utrecht

2019

De tweede NK voor 2019 was bij RACO 2000 in Utrecht. Ook hier geen vrijdagtraining ingeplant dus op zaterdag naar het circuit. De geplofte motor van Rucphen was weer spik en span en deze moest even ingelopen worden. Dit ging lekker en daarna liep de motor redelijk maar niet goed. Naar overleg met Pieter S er een OS plug ingezet en ja toen liep hij wel betrouwbaar en snel. De training werd voor beperkt doordat ik deze dag geen vaste hulp had. Gelukkig waren er genoeg mensen om me te helpen(nog bedankt Tjibbe) en in de middag kwam Peter ook . De reviseerde versnellingsbak werkten ook niet dus daar hebben we maar een nieuwe voor opgebouwd en deze deed het wel. Ook dat probleem weer verholpen. De baan was nog redelijk glad buiten de griplijn dus op het zwarte blijven. Al en al ging de training goed en had ik een goede afstelling gevonden. Op naar zondag nu was Ruud er weer bij.
2019
De eerste kwalie ging redelijk en stond ik in de top 5 . De tweede schoot er iets onder mijn auto waardoor ik van de baan raakten en teveel tijd verloor en zakten ik naar plek 7 in de gevaren zone dus. De derde kwalie wist ik een hele goede heat te rijden en klom weer naar de derde plek . Lekker gevoel rechtstreeks in de A . Peter wist ook zich in de derde kwalie naar de A te rijden. We moesten dus weer Tjibbe te hulp vragen. Helaas duurden mijn finale slecht 1 meter toen ik achterstevoren in de muur stond bij de start met schade. Na dat we deze snel gerepareerd hadden kon ik weer de baan op . Mijn wagen ging redelijk maar helaas maakten ik een foutje die hard af gestraft werd en had flinke schade linksachter en viel uit. Peter deed het iets beter maar viel later helaas uit met motor problemen. Pff mixed feelings dus . Wel de snelheid nu nog de betrouwbaarheid en minder foutjes maken. Alle vrijwilligers van RACO bedankt en speciale dank voor Pieter Sorber en Tjibbe Keller. En natuurlijk Joey Sorber met het winnen van de race.
2019
Uw racende reporter Alex Everling.

NK 3 GENK


2017

DE derde NK was in België bij MRG . Altijd een leuke race en we gingen er op Vrijdag al naar toe . We moesten de nieuwe motor in rijden end aar ben je even zoet mee. Dit alles verliep niet slecht al kwamen we bij het uitpakken er achter dat de race bodies nog in Nederland waren. De enigste body die we bij ons hadden was de regen Bentley . Hmm gelukkig is deze goed genoeg om een motor in te rijden en bracht Peter uitkomst door zaterdag een body voor me mee te nemen. Een mooie gouden. 2019
2019
De afstellingen die op de auto stond uit Utrecht was ook goed voor Genk wat kleine tweaks en we waren daar mee klaar. We hadden ook de vrijdag en zaterdag zo`n beetje nodig voor de nieuwe motor. Deze was nog niet racewaardig dus ging de race motor van vorig jaar er op en deze liep prachtig. En al en al een paar leuke trainingsdagen. Bij de eerste heat kregen we een verrassing dat de transponder niet geteld werd. Na controle bleek dat bij de servo vervanging op vrijdag ik de transponder verkeerd aangesloten had. Pff stom was een perfecte heat . De tweede en derde waren minder en kwam ik op plek 9 te recht B dus maar iemand boven werd afgekeurd en schoof ik naar plek 8 dus A. Peter stond voor me op 7 met wel 0,06 seconden :-) DE start ging helaas weer eens niet goed er stond ineens iemand voor me stil en dook ik er in . Daarna ging de auto niet echt lekker meer vooral op hoge snelheids bochten had ik te weinig grip en verloor een hoop tijd. Maar door te blijven rijden kwam ik wel op plek 5 terecht. Peter had een motor probleem en kwam op plek 6 terecht. Al en al geen slechte race maar het moet beter vooral de starts van de finales. Al vrijwilligers van Genk bedankt. Pieter , Joey , Tjibbe en Peter ook bedankt.
2019
De volgende NK is in Heemstede. Uw racende reporter Alex Everling

NK 4 Heemstede


2017
2019

De vierde NK was in Heemstede bij de MACH. Zaterdags gingen we lekker op tijd naar Heemstede voor de training. Ik had in de 2weken daarvoor de nieuwe Shepherd Velox 8.2 opgebouwd en we waren benieuwd hoe deze zou gaan.
2019
Met een basis afstelling gebaseerd op de afstelling van Simon Kurzberg gingen we de baan op. We moesten we even wachten tot het droog was maar om 11 uur was het zover. De auto voelden gelijk goed aan en na wat afstellingen met bak en motor waren we al snel met een fijn afstelling bezig. Dit ging goed en in de middag ging de trainingsmotor erop om lekker rondjes te maken. Om 4 uur besloten dat we er klaar mee waren en hebben we de auto schoongemaakt en nagekeken. Ook Peter had een drukke zaterdag hij moest de nieuwe Nova Rossi 35+ en inlopen. Deze gaven hem een goed gevoel.
2019
Zondag racedag . weer vroeg naar Heemstede en daar kwamen we op een nat circuit aan. De eerste heat hebben we overgeslagen en hebben in die tijd voor de zekerheid ook de regen auto klaar gemaakt.
2019
Gelukkig was de tweede heat droog genoeg om met de droog weer auto re rijden en wist ik 14 ronden neer te zetten. Aangezien het bij de tweede groep weer wat harder begon te regen had ik dus naar 2 kwalie`s pole. Peter stond achter me op de tweede plek. De derde heat was helemaal droog en wist ik naar 15 ronden te komen. De tweede groep was er 2 net wat sneller dan ik en plaatsten ik me dus op plek 3 . Evenaring van Utrecht dus . Peter wist uiteindelijk als zesde zich te plaatsen in de A.
2019
De start ging nu veel beter dan in Utrecht en wist ik de tweede plek te pakken. Helaas maakten ik toek wat foutjes en viel ik terug naar de zesde plek. Gelukkig ging me Shepherd als de brandweer en wist ik op te klimmen naar plek 2 . Net als vorig jaar. Helaas had Peter een kapotte achtersnaar en viel uit. In het NK was het Jesse Keller dit de TQ had met de nieuwe Shepherd al waren in de finale John Ermen en Michel Salven net te snel voor hem maar ook daar een Shepherd op het podium.
2019
2019
Goed gevoel bij ons dus en op naar Groningen voor NK 5 . Alle vrijwilligers van MACH bedankt voor het weekend. En Ruud , Peter Joey en Pieter bedankt voor het mogelijk maken van dit resultaat. Uw racende reporter Alex Everling

NK 5 Groningen

2019

2019
2019

De vijfde NK was bij Real`80 in Groningen. We gingen vrijdag lekker vroeg met de caravan onderweg . Om een uur of 12 waren we gesetteld op het circuit en gingen we de baan op. De afstelling van Heemstede klopte ook goed op Groningen alleen moesten we de bak wat aanpassen. De rest van de middag hebben we lekkere getraind en de auto ging heel lekker rond. Het eind van de middag zijn we begonnen met het indraaien van de nieuwe motor waar we ook zaterdagochtend mee verder zijn gegaan. Op Gouda hoop ik dat we hem in kunnen zetten. De zaterdagmiddag hebben we gebruikt om de wedstrijdmotor af te stellen incl de bak en koppeling . Aangezien deze motor flink meer vermogen heeft (of had dat komt zo) dan de traningsmotor moesten we de bak aardig strakker zetten. We hebben nog de achterophanging nog aan gepast naar de link versie en toen ging de auto nog beter. De rest van de dag hebben we de auto schoon gemaakt en gecontroleerd. Zo gingen we met goede moed racedag in. Heat 1 begon goed de auto ging goed wat kleine foutjes van mijn kant maar we gingen naar een resultaat tot naar 2,5 min de motor er mee stopten. Hmm das niet goed de andere wedstrijd motor was niet afgesteld dus toen maar de traningsmotor erop. We kwamen er tijdens de tweede heat achter dat we de bak nu weer wat losser moesten zetten maar haalden toch een goed resultaat en wist me in heat 3 nog naar plek 5 te rijden.
2019 De finale verziekte ik compleet de start en begon achteraan. Flink door rijden dus .. maar helaas werd dat wat moeilijker toen mijn koppeling vastsloeg en ik dus moeizamer de bochten uit kwam en tanken ja das was nog lastiger en tot twee keer sloeg de motor af wat veel tijd koste. Ruud en Robin wisten nog wel een snelle banden wissel te doen maar meer dan een vierde plek zat er niet in net geen podium al zat de snelheid er wel in maar er werd heel hard gereden in de Nomaccup. Het was een heerlijk race en heb heerlijk gereden. Peter volgden dit van zij n vakantiebestemming . Alle vrijwilligers van Real80 bedankt voor dit top weekend en speciale dank naar Robin joey van Word RC voor hun hulp en Ruud natuurlijk voor zijn gezelschap en monteurs schap. De volgende nk is op mijn thuiscircuit en de verwachtingen zijn hoog gespannen. Uw racende reporter Alex Everling

NK6 Gouda NK 7 Apeldoorn


2017
2017

Zo hier de verslagen van NK 6 en Nk 7 NK 6 25 aug. 2019 MBC de Sluis Gouda Deze nk was wat rommelig voor ons aangezien Ruud geblesseerd was. Vrijdag was ik samen met Peter en we hebben lekker kunnen trainen .

2017 De zaterdag was met Ruud en de Zondag weer met Peter . Ik had al snel met de 8.2 een goede afstelling en ook de motor deed braaf zijn werk. Op zaterdag hebben we wat fijn afstellingen kunnen doen en had ik een goede setup voor Zondag. De kwalies ging voor mijn goed en stond ik op plek 3 voor Peter ging het wat minder en deze moest b rijden. Tijdens die b finale viel hij naar 3 minuten uit met dode elektronica. Ik moest het dus doen maar ook ik viel uit in de a naar 3 minuten met je raad het nooit … dode elektronica . Waar het bij peter waarschijnlijk een schakelaar was was het bij mijn een soldering die gebroken was. Bummer dus plek 10 terwijl ik toch hoop op een podiumplek had op mijn eigen circuit. Alle vrijwilligers van MBC de Sluis bedankt Tussen de NK`s lekker op vakantie zodat ik weer vol goede energie de NK 7 bij AMCA in Apeldoorn kon rijden. Datum 22 september. Vrijdag waren we op Gouda de nieuwe motor gaan indraaien zodat we pas Zaterdag bij AMCA waren. Na wat getop met nukkige motoren gingen de 35+ en goed en kozen dus voor deze voor Zondag. Nar wat testen met wat achterophanging afstellingen vonden we toch een goede. De zondag ging met moeite de eerste kwalie ging goed en wist ik op plek 3 te komen . De tweede heat ging sneller tot een mede coureur zich verremde en mijn uitlaat kapot reed . En aangezien we er een nieuwe op moesten zetten moesten we in het begin van heat de motor afstellen wat gelukkig goed ging al kosten dit de derde heat. Gelukkig was de eerste heat goed voor plek 7 op de grid met achter me Peter op plek 8 in de A Finale.

2017 Ik had een goede start alleen kwam ik in de eerste bocht op het vuile gedeelte terecht en vloog eraf. Even er goed voor gaan staan en inhalen. Na een paar minuten zat ik al achter de top en zat in gevecht met Peter voor plek. We hadden beide dezelfde tactiek 5 minuten tanken en geen bandenwissel dus daar ging ik het niet op winnen. Ik was sneller dan Peter maar ja je moet er wel voorbij. Dan maak je ook nog een fout komt op je dak en verliest een ronde hmmmm en dan nou dan ga je gewoon echt gas geven en stabiel rijden zodat je naar 10 minuten weer achter Peter zit maar nu voor plek 2 en 3 . Naar een vreselijk mooi gevecht wist ik Peter in te halen en wist van hem weg te houden . Mijn banden bleken het beter vol te houden dan de zijne en ja ik haalden de tweede plek binnen.

2017 Tweede podium dit jaar dus .
2017 Goed weeeknd voor de schaapjes . Op naar Velp op 13 oktober voor de laatste NK om daar mijn derde plek in de Nomaccup veilig te stellen. Alle vrijwilligers van AMCA bedankt en Pieter Sorber voor zijn ondersteuning. Uw racende reporter Alex Everling

NK 8 Velp

2019

NK 8 EVMC Velp 13-10-2019
Zo de laatste NK was op Velp bij de EVMC . Dat was lang geleden dat we daar met een 1:8 waren. Vol goede moed op vrijdag er naar toe . Pieter had de nieuwe motor weer klaar en we waren van plan deze te testen. Nou verder dan 1 x starten kwam het niet we hebben gezellig gekletst en naar regen gekeken. 2019 Weer lekker op tijd naar huis dan maar. De zaterdag moest Ruud naar Genk en was ik samen met Peter . S `morgens eerst met Pieter en Robin de nieuwe motor afgesteld en deze loopt mooi en beviel goed. Na wat problemen met langzame bochten wat in de vooraandrijving zat ging de auto goed en na het oplossen van de problemen met de vooraandrijving was de wagen overal goed. 2019 Op naar de zondag de eerste 2 kwalies waren nat en aangezien mijn eerste kwalie perfect getimed was wist ik op Pole te staan. Aangezien de eerste run van de derde heat nog nat was gelden de droge heat van ons niet maar aangezien ik daar ook Pole had had het niet uitgemaakt. Wauw voor het eerst op Pole spannend 2019 … tsja en dan in de eerste bocht achterstevoren gaan hmm niet slim maar ja er tegen aan. We hadden gekozen voor 5 minuten tanken en evt een banden wissel . Na de tweede tankstop begon de motor wat rijker te lopen en haalden we de 5 minuten niet en viel ik stil gelukkig net voor de pits. Snel starten tanken en de baan weer op langzaam weer richting de top 3 . Toen maakten ik een stuurfoutje en raakten de omheining snel naar binnen voor controle en gelijk banden wissel. Toen weer de baan op weer richting de plek 3 en ja op het moment dat ik daar reed maakten ik weer een stuurfoutje bleef achter de curb hangen met een wiel die eraf gerukt werd uitval dus en maar plek 8 . Helaas leverden dit te weinig punten op om mijn derde plek in het kampioenschap vast te houden en zakten ik naar plek 5. Jammer maar volgende jaar meer trainen en vooral stabieler rijden en niet mijn starts verzieken .
Volgend jaar weer gewoon met Shepherd ,Nova Rossi , Orcan en Futaba .
Ik wil alle vrijwilligers van alle clubs bedanken voor hun inzet op de wedstrijden gedurende het jaar . De nomac voor het organiseren en het in banen lijden van het NK en Nomaccup.
Verder wil ik Fam Sorber , Robin bedanken voor hun ondersteuning . Ruud , Peter en Sonja voor hun aanwezigheid , gezelligheid ,ondersteuning en inzet.
Op naar volgende seizoen dan richting de top 3 .
Uw racende reporter Alex Everling

2019Tamiya Cup 1 Sittard

2019 Tamiya Cup 1 Sittard

DMS Gouda 2019

De eerste race van 2019 was de Tamiya Cup in Sittard . Dit jaar ging mijn vrouw mee en gingen we het hele weekend. Ook dit jaar doe ik ook mee in de Euro TW klasse met een TB04 Ferrari .De zaterdag training was nutig omdat ik nog nooit met de TB gereden had.


DMS Gouda

De kwalies op zandag waren voor de BMW in de stock klasse zeer slecht nadat ik in q1 een lege accu erin had gezet en in q2 de wagen achter bleef uitbreken belanden ik daar mee in de C finale . Deze wist ik wel alle 3 te winnen .


DMS Gouda

Voor de Ferrari gingen de kwalies iets beter en stond ik in de A maar moet nog een hoop leren pas in de derde finale ging mijn Ferrari lekker. Al met al een leuk weeken op naar Vianen in Maart. Mensen in Sittard bedankt voor het leuke weekend en de oragnisators van de Tamiyacup ook. Uw racende reporter Alex Everling
DMS Gouda
Race schade naar een indoor.

2019 Tamiya Cup 2 Vianen

2019


De tweede race voor de Tamiya Cup was 3 maart in Vianen. Zaterdags ging ik trainen en met de ETW ging het goed maar de Stock kreeg ik niet voor elkaar. De baan had eennieuwe layout die wel grappig was. Het zak er allemaal keurig uit. DE zondag ging het eigenlijk niet veel beter met mijn stock en pas in de tweede Vianen probberden we een andere smeer uit die opeeens iets gaf wat ik nog niet gehad had en dat was grip. Helaas had ik zoveel stuur weggenomen om nog een beetje zonder grip rond te komen dat ik nu te weinig stuur had. In de derde finale wist ik de een stuk te verbeteren en kon ik weer leuk meerijden maar veel te laats dus. De ETW ging eigenlijk steeds iets beter en ook ik ga er steeds iets beter mee om. DE uitslag voor d esock was gewoon slecht maar voor de ETW was hij aardig op naar buiten naar het asfalt en kijken hoe het daar gaat. Alle vrijwillgers van MRC bedankt. Uw racende reporter Alex Everling

2019

Tamiya Cup 3 Deventer

TC 3 Hotwheeld Deventer
2017

De derde TC voor 2019 was in Deventer bij Hotwheels . Het was een koude dag en voor mijn een niew circuit.We hadden deze race ook uitgezocht om de nieuwe BMW 320i in te ztten . De wagen beviel goed . De kwalies gingen niet echt goed moest nog te veel de baan leren kennen en wist me naar een b-finale te rijden in beide klasses.

2019

De finale run`s gingen niet echt super en vooral in de stock maakten ik te veel fouten. Deventer is niet echt mijn circuit . De vogende TC is in Velp bij EVMC en daar gaat het hopelijk beter. Uw racende Reporter Alex Everling

2019 2019

2019

2019

20-10-2019 Bij de laatste CW op MBC de Sluis wist Alex door ook deze race te winnen het clubkampioenschap binnen te halen in de stock klasse.