DMS Gouda


2015

2017

Eerste Races van 2015 Het seizoen is al weer even bezig maar door alle drukte heb ik nu pas tijd om de verslagen ervan te maken. We begonnen op 18 April in Groningen op het Shepherd Klanten Event. Dit was een hele gezellige en leerzame dag die door Pieter Sober van Shepherd Benelux georganiseerd was . We konden hier lekker testen wat ons op de eerste NK die ook in Groningen gereden werd van pas zou komen. De eerste race voor ons team was op 3 mei in Gouda de eerste race voor het open clubkampioenschap 2105 helaas verregende deze en werd afgeblazen.

8- 10 mei NK 1 Real80 Groningen Zo gingen we dus op 8 mei naar Groningen voor de eerste NK. Lekker met de caravan rustig naar Groningen gereden. Het weer was heerlijk en we konden een hoop trainen. Ook hebben we een ander merk getest namelijk BMT 984 die we regelmatig op de clubwedstrijden zullen gaan inzetten . Na aanschaf van 2 goede XRD voor de race gebruiken we de Reds als trainingsmotoren. Aangezien we tijdens de Klant Event al een goede afstelling hadden voor de Shepherd konden we lekker testen met de motoren en de BMT. De heats gingen redelijk maar in de halve finale kregen we koppelingsproblemen en kon ik niet echt aanvallen maar moest overleven wat me plek 13 opleverden. Peter ging ook lekker de kwalies door maar viel in zijn halve finale voor de start uit met aandrijfproblemen. Maar het was toch een gezellig weekend en de nieuwe regels over niet smeren levert een stuk meer gezelligheid tijdens de raceweekend op en zorgt er voor dat het veld weer dichter bij elkaar zit. De vrijwilligers van Real 80 bedankt voor het gezellig weekend en tot volgend jaar.

17 mei CW 1 MBC de Sluis Gouda Nu ging de eerste CW wel door . De BMT werd nog niet ingezet door ons en reed ik alleen met de 1:10. Hier heb ik een Ninja motor op gekocht en deze doet braaf zijn best. De kwalies gingen goed maar door wat problemen ging het in de finale niet goed en werd ik vijfde. Vrijwilligers van Gouda bedankt voor de Race.

12 – 14 juni NK 2 MAC de Baanbrekers Rucphen De tweede NK was in Rucphen een baan waar we meestal goed gaan. Het weer voorspeelde een droge vrijdag training en een droge race voor zaterdag was het wat minder. Maar gelukkig wadden de voorspellers het mis en was het , het hele weekend lekker weer en konden we een hoop trainen . We hadden een druk traningsschema en konden dit weekend een derde teamlid verwelkomen . Rene van Dorrestein heeft zich bij ons aangesloten en rijd nu ook Shepherd. Tijdens de zaterdag training kregen we koppelingsproblemen die ons ook zondag bleven achtervolgen. De kwalies ging dus niet echt top en stond ik helemaal achteraan. Joey had mijn koppeling samen met Ruud opnieuw opgebouwd voor de halve finale en deze leek nu goed te werken . Helaas werd het weer snel minder en was het weer overleven en naar plek 14 sturen. Na de finale vond ik uit dat het probleem in de finale niet de koppeling maar de achtersnaar was die over de tanden heen sloeg. Rene reed lekker zijn rondjes in de heats maar was wat nerveus in de finale en liep hierdoor wat schade op waardoor hij moest uitvallen . Peter wist de hoofdfinale te halen maar raakten al snel zijn voorsnaar kwijt waardoor hij met 2wd moest rijden waardoor aan het eind de achtersnaar ook stuk ging en hij uitviel. Rene is op plek 19 geëindigd en Peter op plek 7 . Ook dit weekend reden we mee in de Demo electro 1:8 klasse en wisten daar tweede te worden . Vrijwilligers van MAC de Baanbrekers bedankt voor het gezellige weekend. Zo dit waren de eerste 4 races en helaas is die Gremlin niet weg bij ons en gaan we hem binnenkort echt in het zonlicht zetten zodat hij smelt maar dan moeten we hem wel eerst vangen J De volgende race is 5 juli en dat is de derde CW op Gouda. Uw racende reporter

NK 3 Genk Van 10 t/m 12 juli gingen we naar België om daar de derde race voor het NK te rijden bij MRG Genk. Het weer was goed tot zondag toen waren er in de ochtend wat buien maar konden de finales weer droog gereden worden. Tijdens de trainingen hadden we veel koppelingsproblemen en ook konden we niet echt een goede afstelling voor de auto vinden. Gelukkig vonden we wel een redelijke afstelling en ook de koppeling was uiteindelijk redelijk. De heats waren nat en sloopten ook nog een motor . In de halve finale die wel droog was bleek mijn auto veel onderstuur te hebben en moest ik op overleven rijden. Rustig uitgereden en achteraf bleek dat er een schokbreker voor stuk was. Peter wist weer in de finale te komen en lag op kop toen helaas zijn deac er mee stopten en hij moest uitvallen met nog 3 minuten op de klok Maar toch een leuk weekend gehad. Alle vrijwillgers van Genk bedankt.

NK 4 Gouda Van 7 t/m 9 augustus was het de buurt aan ons thuiscircuit MBC de Sluis om de NK 1:8 te organiseren. Weinig reistijd dus J . We besloten de vrijdag training te gebruiken voor de afstelling van de auto en de zaterdag training te gebruiken om de race motoren goed te krijgen. De vrijdag was heerlijk weer en we konden lekker trainen en vonden redelijk snel een goede afstelling voor de auto. Ook hebben we de oude PRO nog geprobeerd maar kwamen tot conclusie dat de EC toch een beter afstelling had .Helaas begaven wel beide trainings motoren het en was de training vroeg voorbij . Dit gaf wel tijd om de auto schoon te maken en na te kijken. Voor de zaterdag heb ik nog snel de Nova Rossi van de BMT afgehaald om behalve de 2 race motoren ook nog iets van een trainingsmotor te hebben . Deze bleef helaas problemen met de koppeling houden zodat we maar snel op de race motoren over schakelen. Pieter Sober had voor ons een nieuwe koppeling op de XRD gezet en de koppeling van de REDS was door Ruud opnieuw opgebouwd . Beide werkte zo waar naar behoren en aangezien de XRD iets beter aanvoelden op Gouda besloten we de zondag met deze te rijden. Het vreemde dat we de dag afsloten met een raar effect in mijn auto dat leek op storing . Naar onderzoek bleek dat de achtersnaar los stond en hebben we deze gespannen . En hopen dat dit het probleem oplosten. De zondag begon al slecht toen in de eerste heat bleek dat er meer aan de hand was en ook de polie op de versnellingsbakas zat niet goed vast . Klein probleem grote impact . Maar de volgende 2 heats gingen weg goed. We gingen dus met een goed gevoel de halve finale in en had uitzicht op een finale plek maar de gremlin kwam weer boven drijven en kreeg ik elektronische problemen en moest ik uitvallen. Peter haalden we weer de finale en wist ondanks problemen de vijfde plek te halen. Volgende NK is in Apeldoorn kijken of daar alles wel goed gaat Alle vrijwilligers van Gouda bedankt . Uw racende reporter Alex Everling

De laatste 2 NK`s waren in Apeldoorn en Utrecht De laatste 2 NK`s hadden we besloten alleen op Zaterdag en Zondag te gaan dus geen vrijdag training. Voor de vijfde NK gingen we dus naar de AMCA in Apeldoorn. Dit was het weekend van 12 en 13 september . De weersvoorspellingen waren niet geweldig maar voor mijn bleven ze droog . Al hadden de finales Nomac en NK wel last van regen. De training ging redelijk goed en hadden we een goed gevoel voor racedag. De keuze was gevallen op de XRD motor en reden daar een stabiele kwalificatie mee. De eerste hebben we overgeslagen wegens de natheid van de baan maar de tweede en derde gingen redelijk. Maar bij de opwarming van de halve finale stopte de stuurservo er aan het einde van het rechte eind er mee . Na de storing op Gouda hadden we een set reserve electronica klaar gemaakt en wisten deze er snel op te zetten zodat we na uitstel aangevraagd te hebben en net op tijd klaar te zijn voor de start. Helaas was deze set niet helemaal goed afgesteld en moest ik wennen aan het anders reageren van de auto . Dit leverde een matige halve finale op en was ik klaar voor het weekend. Peter deed het beter en stond in de finale en werd daar verrast door regenen een nukkige motor . Hij wist wel nog netjes uit te rijden. Vrijwillgers van AMCA bedankt.

De laatste NK was in Utrecht bij de RACO2000 De vrijdag hebben we gebruikt om body te spuiten . De zaterdag was een heerlijk zonnige dag waar van alles fout ging. Na een hoop problemen wist ik aan het eind van de das met de REDS toch nog een paar goede sessies te rijden en ging toch met een goed gevoel de race te gemoed. Helaas bleek Zondag alles anders te zijn en verloor ik in de eerste heat mijn aandrijving naar de voorwielen en spinde ik . Helaas kon de wagen achter me niet ontwijken er reed tegen mijn zijkant aan waardoor de tank stuk ging. Na reparatie bleek in de tweede en derde heat mijn versnellingsbak niet goed te werken en begon ook mijn motor wat vreemd te doen. In de pauze hebben de versnellingsbak problemen opgelost en leken de motor problemen ook opgelost. Dit bleek niet helemaal te zijn in de halve finale waardoor ik tijd verloor in het begin . Gelukkig loste het motorprobleem zich zelf op maar maakte ik bij een pitstop nog een foutje waardoor ik weer naar binnen moest voor een kleien herstelling aan mijn body. Al en al koste dat toch veel tijd en was ik weer klaar wel plek 12 dus ook niet slecht. Peter zat weer in de finale en reed daar strak op de derde plek toen de motor er even mee ophield . Gelukkig bleek het een heel klein probleem die zich zelf oploste maar toe viel hij wel terug naar de vierde plek. Voor mijn leverde dit plek 15 op in het NK en Peter plek 3 in de Nomac. Vrijwilligers van Raco bedankt. Nu gaan we weer richting het binnen seizoen . Pieter en Joey Sorber , Rob van Iperen bedankt voor de ondersteuning Ruud weer bedankt voor je inzet dit jaar en Peter voor de gezelligheid. Volgend jaar weer terug met Shepherd maar met TOP motoren . Uw racende reporter Alex Everling