DMS Gouda


2018

2017

2018 Ileasi Motoren

2018 Ileasi Motoren
2017
Zoals we al gemeld hadden rijd Alex dit jaar met Ileasi motoren . Dit weekend kwamen ze binnen en hebben we ze klaar gemaakt voor inloppen. Nu nog mooi weer. Uw racende reporter Alex Everling

CSS Templates 1 CSS Templates 2 CSS Templates 3 CSS Templates 4 CSS Templates 4

Europees Kampioenschap 1:8 40+

27 aug - 1 sept RACO 2000 Utrecht
2017
2017
Europees Kampioenschap 1:8 40+ 27 aug - 1 sept. Dit jaar reden we ook de EC 40+ mee op het circuit van RACO 2000 in Utrecht. Na het goede resultaat tijdens de NK hadden we een goede verwachting een keer een internationale wedstrijd zonder problemen te rijden . Als extra hulp hadden we Joey Sorber die me zou helpen bij afstellen en als pitsmaat. Dinsdag vroeg arriveerden we zodat we ook konden trainen. Om 10 uur was mijn eerste sessie en ging ik met de oude auto de baan op . Deze was nog wat vochtig maar ik wilde oa de nieuwe elektronica proberen en even de baan weer verkennen. Op zich ging dit best goed. De tweede sessie ging het al fout toen de auto opeens de bocht niet door wilden en hard er af ging. De derde sessie gingen we over naar de andere auto om daar een afstelling te gaan maken. Dit ging per sessie beter. De woensdag had zijn ups en down maar we kwamen tot een goede afstelling voor de kwalificaties . Hier begonnen de gremlins weer en wist ik uiteindelijk naar 5 kwalificaties er maar 2 goed te rijden . Dit resulteerden dat ik in de 1/8 moest rijden. Deze is nog op vrijdag. Van de 9 rijders gingen er 6 door dus dit moest te doen zijn. Het versnellingsbak probleem wat tijdens de kwalificaties ontstaan was , was helaas nog niet opgelost en moest ik het met mijn 1 doen. De start ging goed en ik lag gelijk op kop en wist zelfs deze uit te bouwen met een aardige voorsprong. Helaas besloot een achterblijver heel vreemd mijn er voorbij te laten door midden op de ideale snelheid te minderen en gewoon in het midden te blijven rijden . Hier had ik niet op gerekend en raakten deze auto en vloog het gras in . Met het te snel oprijden op de baan schoot de auto ineens door voor de auto van een andere rijder en werd de achter ophanging geraakt en viel ik uit.
2017
Weer de pech van de internationale races (en was ik een beetje dom geweest). De zaterdag heb ik gebruikt op de auto`s schoon te maken en weer klaar te maken voor de NK`s . Het probleem in de bak bleek een versleten onderdeel te zijn.
2017
Al en al een hoop geleerd wat ik mee nee naar het NK in Gouda wat onze volgende race is. Deze is op 7-9 september. Joey , Ruud en Sonja bedankt voor jullie hulp. De crew van RACO2000 bedankt voor het gezellige evenement. Uw racende reporter Alex Everling
Uw racende reporter Alex Everling

NK 2018 Race 1 Groningen

2018 NK 1 Real 80
2017
De eerste NK voor 2018 was in Groningen bij Real`80 . Mijn vrouw Sonja ging me dit weekend helpen zo we gingen vrijdagochtend met de caravan naar Groningen. Na aankomst en neerzetten van de caravan werd het tijd om de nieuwe motoren in te rijden. Dit is een saai maar noodzakelijk klusje . En heeft als voordeel dat je gelijk de baan weer leert kennen
2017
Vrijdag de eerste motor gedaan en Zaterdag de tweede . De zaterdagmiddag had ik dus voor een afstelling te zoeken en die had ik redelijk snel gevonden. Na het nodige schoonmaken zijn we met Peter en Rene wezen eten.Tijdens de middag hadden we ook nog bezoek :-)
2017
Zondag racedag pfff de heat gingen niet echt goed en ik moest in de B rijden. Peter deed het beter en stond in de A
2017
Ik moest van plek 4 starten maar wist al snel de kop over te pakken en een ruime voorsprong te pakken. Helaas moest ik me langs diversen achterblijvers wringen (beetje als Max Verstappen) en bij zo een inhaalactie ging mijn voor stuurblok stuk en viel ik uit.
2017
Peter had ook de snelheid er goed in maar bij de opwarming ging zijn achtersnaar stuk en begon hij pas na 5 minuten de finale . En of hij nog niet genoeg problemen had gehad ging zijn achterschokbreker ook nog stuk . Die er afgehaald en kon hij toch nog op plek 7 eindigen.
Alle vrijwillgers van Real 80 bedankt voor de gastvrijheid en de gezellige wedstrijd. Speciale dank naar de Fam Sorber de volgende NK is die op 12 en 13 mei in Apeldoorn De volgende race is echter de eerste CW bij MBC de Sluis op 15-4 in Gouda

Een voordeel van de maandag vrij te zijn n aar een nk is dat je wagens dan al weer schoon zijn .
2017 Uw racende reporter Alex Everling

NK 2018 Race 2 Apeldoorn

2018 NK 2 AMCA Apeldoorn
2017
De tweede NK voor 2018 was in Apeldoorn bij de AMCA . Deze race ging ruud weer mee en we gingen op een zonni9ge zaterdag ochtend er naar toen. Het bleef die dag lekker weer en we konden een hoop rijden. De motoren gingen allemaal naar wens en we hadden snel een goede afstelling gevonden. Ook de evo3 van Matrix ging goed.
2017 2017
Voor de zondag waren de voorspellingen niet best dus ook de natweer wagen klaar maken.
2017
Heat 1 was erg nat en we gingen even de nat weer wagen testen maar helas zat daar een flink porbleem in en werd de rest van de dag niet meer gebruikt. Heat 2 was droog en jammer genoeg liep de motor niet perfect en werd ik van achter geraakt waardoor mijn achtersteekas brak. Heat 3 ging perfect en wist ik de vijfde plek in de A te halen. Ook Peter stond in de A op plek 7
2017
De opwarming van de A finale was droog maar bij de start begon het al te regen dus besloten we om al gelijk de banden te wisselen en uit de pits te starten. Dit was een goede beslissing en al snel reden Peter en ik op plek 1 en 2. Na 10 minuten moesten we de wets naar regen banden wisselen omdat het nog natter werd. Hierdoor viel ik terug naar plek 4 maar wist me weer terug te vechten naar plek 2 maar met nog 8 minuten op de klok ging de gas servo stuk en stond ik stil.Peter had ook veel problemen maar kon wel het einde halen hij eindigde op plek 6 ik op plek 7 . Niet slecht maar er had een beker in gezeten.
Volgende NK is 2 en 3 juni in Heemstede maar eerst de vierde TamiyaCup in Velp op 20 mei gevolgde door de derde CW op 21 mei in Gouda.
Alle vrijwillgers van Amca bedankt voor de gastvrijheid en de gezellige wedstrijd. Speciale dank naar de Fam Sorber Uw racende reporter Alex Everling

NK 2018 Race 3 Heemstede

NK 2018 2018 race 3 MACH
2017
De derde NK voor 2018 was in Heemstede bij de MACH . Zaterdag op de training was het wat frisjes en werden we nog verrast door wat regen. Door zondag was prachtig en heet.
2017
Pitmaat van deze race was mijn vrouw Sonja. De training ging niet slecht en de keuze viel op het WK chassis met motor 2. Dit chassis voelde erg stabiel aan en motor 2 liep perfect. Na de training naar huis en sleutelen in de werkplaats. Zondagochtend weer vroeg op en weer naar Heemstede. Het weer was prachtig en het zou een goede dag worden. Kwalie 1 ging goed en wist ik me naar plek 5 te rijden. Kwalie 2 maakten ik te veel fouten en viel terug naar plek 7. Gelukkig ging het in kwali 3 perefect en wist ik een vierde tijd neer te zetten.
2017
De mascotte kwan ons nog succes wensen.
Op naar de A-fianle dus. Ook Peter ging goed en die wist naar plek 7 te rijden. Nu hadden we gelijk een uitdaging maar Tjibbe schoot ter hulp. Voor Son was het extra spannend het was haar eerste keer dat ze op de grid moest staan en mijn wagen tanken. De start ging niet helemaal zoals ik gewenst had en kon ik van achteraan beginnen. Dit ging goed todat ik me verremde en in de achterkant Ad vloog . Dit leverde me een onverwachte pitsstop op om mijn body weer goed te doen (Chef nog bedankt voor je hulp). En toen weer verder . Dit ging eigenlijk gewoon goed en naar 20 min reed ik op plek 2 en wist deze tot het einde vast te houden . Jeeehhhh podium dus. Stanley werd eerste en Ad derde. Helaas viel Peter met motorproblemen uit.
2017
2017
2017
Volgende NK is 31-06/1-07 in Utrecht maar eerst 10-6 de TC in Heemstede
Alle vrijwillgers van Mach bedankt voor de gastvrijheid en de gezellige wedstrijd. Fam Sorber en RC World voor hun ondersteuning.Tjibbe Keller en Petyer van Marion ook bedankt. En natuurlijk mijn vrouw Sonja.
Uw racende reporter Alex Everling

NK 2018 Race 4 Utrecht

NK 2018 2018 race 4 RACO 2000
2017
De vierde NK voor 2018 was in Utrecht bij de RACO . Dit keer weer een drie daags evenement. Raco had hun circuit van een nieuwe toplaag voorzien dus alle afsetllingen uit het verleden waren niet te gebruiken.
2017
Pitmaat van deze race was mijn Ruud. De training van vrijdag was een ervaring apart. We kregen in de ochtend het gevoel als we op een ijsbaan aan het rijden waren. Gelukkig werd de grip per uur beter en aan het eind van de training hadden we een goede afstelling en konden we lekker rond komen. Alleen in onze Volksmotor vond een kogel van het hooflager dat het daglicht wou zien .
2017
De zaterdagtraining hebben we gebruikt op de keuze van chassis te maken en de race motoren af testellen en daar ook een keuze voor te maken. We lieten de keuze vallen op de standaard WC chassis en motor 2 (die we ook in Heemstede hadden gebruikt).
2017
2017
Zondag racedag Het ging eigenlijk gelijk goed. In heat 1 wist ik een tweede tijd neer te zetten en voelden de auto goed aan. Om iets meer grip achter te krijgen zetten we de gurney achter wat hoger. In heat 2 probeerde in te hard te gaan en had een slechter resultaat waardoor ik naar plek 4 terug zakten. Heat 3 ging alles weer goed en wist ik me weer terug op plek 2 in de A-finale te zetten. Helaas ging het voor Peter allemaal wat minder deze race en stond achteraan het veld met 3 dnf`s. Ook de finale bracht voor Peter geen geluk en een weigerende versnellingsbak en koppeling zorgden voor een uitval. Mijn finale begon goed ik wist mijn tweede plek vast te houden tot ik opkoemen rechte eind een fout maakten en terug viel naar het achterveld. Ik wist weer terug te komen tot plek 2 tot ik weer een fout maakten en in het onkruid terecht kwam en did om mijn achterwiel en aandrijivng draaiden.Mijn motor sloeg hierbij af en mijn auto moest worden terug gebracht naar de pist. Peter en Ruud wisten dit weer snel in orde te maken maar dit kosten me toch een minuut. Dit wist ik in de korte tijd niet meer goed te rijden en eindigden op plek 4 drie seconden achte plek 3. Vooral de laaste paar minuten waren heel spannend en werd er heel fair gereden.
Alex in actie op NK Klik hier op voor de video!

Volgende NK is 27 t/m 29 juli in Genk maar eerst 22-7 de TC in Gouda
Alle vrijwillgers van RACDO 2000 bedankt voor de gastvrijheid en de gezellige wedstrijd. Fam Sorber en RC World voor hun ondersteuning.Tjibbe Keller en Peter van Marion ook bedankt.
Uw racende reporter Alex Everling

NK 2018 Race 5 Genk

NK 2018 2018 race 4 MRG Genk
2017
27 t/m 27 juli was het Belgische weekend van het NK Op naar Genk dus pitsmaat van deze race was mijn vrouw Sonja en ook een beetje Ruud en Peter. Vrijdagochtend vroeg met de caravan naar Genk . Het zou een warm weekend worden en dat bleek wel. Ik stapten uit in Genk en wauw gelijk weer terug de auto in pfff wat een hitte. Maar ja we zijn er om te racen dus auto uit spullen opzetten boodschappen doen en trainen. De motor kreeg wat fijne afstelling van Joey en liep goed. We vonden ook al gauw een redelijke afstelling. Zaterdags naar een warme nacht ben ik eerst begonnen met het service van de raceauto . Dat was wel nodig . Toen ik daarmee klaar was , was de eerste bui al geweest en kon ik vrij snel trainen. We hoefden vandaag alleen eigenlijk de long runs te doen en dat ging ook goed. De auto ging op grote banden wat minder maar kwam daarna naar me toen. Zondag De kwalies ging niet echt super en wist alleen in de tweede run een redelijk tijd neer te zetten die uiteindelijk de negende tijd opleverde dus 1 in de B. Met Peter ging het in de heats ook niet echt lekker en hij stond achter me op de grid. Sonja kreeg voor het eerst in haat leven met een Le Mans start te maken wat ook voor mijn extra spannend was . Maar het ging goed en ik kon redelijk weg komen. Ook in de finale beginnen we op grote banden en had ik in het begin moeite het veld bij te houden en zakte ik iets terug . Helaas voor Chef Rijks kreeg hij problemen en wist ik op te klimmen naar de tweede plek waar ik op eindigeden . Op naar de A dus. Peter was met een kapotte gasservo uitgevallen. Ik starten op plek 10 in de A en ook nu had ik weer in het begin moeite met de grote banden. Maar kwam ik toch redelijk mee en naar een kwartier ging het een stuk beter. Helaas was mijn versnellingsbak een beetje nukkig en schakelde onregelmatig. Dit leverde in de laatste ronden toen ik op de derde plek lag net voor Ad Arendts een probleem op dat mijn motor even instorten. Dit duurde voor Ad net lang genoeg om er voorbij te komen. Ik wist nog wel vierde te worden. Niet slecht achteraf maar een beker had er weer ingezeten. Maar ja volgende NK is in Gouda daar hoop ik ook weer goed mee te komen. Eerst gaan we nog de EK 40+ doen in Utrecht. Alle vrijwilligers van Genk bedankt voor het toch gezellig weekend. Fam Sorber en RC World voor hun ondersteuning..
Uw racende reporter Alex Everling

NK 6 en NK 7

NK 6 Gouda MBC de Sluis 7 t/m 9 september 2018 en NK 7 Rucphen MAC de Baanbrekers 28 Sept t/m 1 okt
2017
2017
NK 6 Gouda MBC de Sluis 7 t/m 9 september 2018 en NK 7 Rucphen MAC de Baanbrekers 28 Sept t/m 1 okt De ene laatste NK was op ons eigen circuit in Gouda Het trainen ging goed en we hadden een goed gevoel voor de race. De kwalie`s leverde met plek 3 op. Tijdens de finale ging het goed en was in gevecht om een podium plek. Helaas verloor ik mijn bodyclips bij een aanrijding en vloog een paar ronden later mijn body los waardoor ik een hoop tijd verloor. Dit gebeurde me zelfs nog eens waardoor ik terug zakten naar plek 6 . Helaas maar dit gebeurt wel eens. Toen het weekend van 30 september race 7 van het NK de laatste van 2018. We hadden nog wat nieuwe onderdelen binnen gekregen waaronder een diffuser .
2017
Dit alles mocht niet helpen naar een redelijke kwalificatie wat me plek 6 opleverden ging het bij de finale al in ronde 1 fout . Ik had een goede start en wist een paar plekken te pakken maar raakten iemand van achter op het rechte eind en vloog de lucht in. Bij het neerkomen verschoof mijn stuurhevel. De wagen werd snel terug gebracht en wisten we een nood reparatie te doen en kon ik weer rijden wel met aardige achterstand. Helaas werd ik bij het inhalen van iemand geraakt op mijn achterkant en vloog ik het hek in waar mijn bumper bij versplinterde en ik niet meer kon door rijden.
2017
Helaas uitval dus. Ik wil de vrijwilligers van Gouda en Rucphen nog bedanken voor de gezellige wedstrijden . Verder wil ik Joey Robin en Pieter bedanken voor hun ondersteuning dit jaar en natuurlijk Ruud en Sonja voor hun hulp en sleutelen. Uw racende reporter Alex Everling
2017

Uw racende reporter Alex Everling

2018 Tamiya Cup 1 Sittard

2018 Tamiya Cup 1 Sittard
2017 2017
Dit jaar rijden we ook een paar races mee in de Tamiya Cup . De eerste was in Sittard dus vroeg op . Ik had nog niet met de auto gereden dus eerst wat traing rondjes ghedraaid in de vrije training . Het ging eigenlijk geeneens zo slecht . Tijdens de heats ging het niet goed. Heat 1 stuurstang los en last van een lossen achterkant. Heat 2 draad tussen de servosaver en ook weer last losse achterkant.Dit levber plek 9 in de B op zucht dat moet toch beter kunnen :-). Voor de finale beslist maar de wagen wat lager te zetten en te smeren . Dit gaf iets meer grip achter en de wagen was beter te rijden . Uiteindelijk vierde in de B. De volgende Tamiya Cup in in Vianen op 4 Maart. Kijken of we daar er wat beter bij zitten. Tot dan Uw racende reporter Alex Everling

Tamiya Cup 2 Vianen

2018 TC 2
2017
De tweede Tamiya Cup was in Vianen op 4 maart Aangezien dit redelijk in de buurt was besloot ik maar op zaterdag te gaan trainen. Dit ging best goed en heb even een nieuwe set banden ingereden. De racedag ging mijn vrouw Sonja mee dus had ik een hulpje.
2017 De kwalies ging niet slecht en wist me in de B op plek 3 te zetten. De finales gingen een stuk minder. Ik kreeg de start niet goed voor elkaar en bij de derde finale liep mijn stuurinrichting vast. Al met al niet echt een geweldige race.
2017 Alle vrijwillgers van MRC Vianen bedankt. Gelukkig is dit de laatste indoor en is de volgende Tamiya Cup voor mijn Tamiya Cup 4 en die is op 20 mei in Velp. De volgende race is echter de eerste NK 1:8 in Groningen. Deze is op 6 t/m 8 April. Uw racende reporter Alex Everling

Tamiya Cup 2018 race 3 Velp

Tamiya Cup 2018 race 3 Velp
2017
2017
De derde TC voor 2018 was in Velp bij de EVMC . Het weer was heerlijk en warm.
2017
De eerste kwalie ging goed en wist me op plek 9 te rijden ondanks dat heat 2 niet goed ging zakten ik maar 1 plekje en zat dus in de A-Finale.
2017
Finale 1 ging niet echt mij wagen reageerde heel slecht op de warmte en ik had weinig grip achter. Dit achtervolgde me ook in finale 2 . Voor finale 3 had ik wat veren geleend van Leon Kruit en een andere set banden gestoken. Dit werkten en kon ik lekekr meekomen. Dit leverde me plek 5 op in deze finale. Overal steeg ik nog twee plekjes en was ik achtste deze dag.
Volgende TC is 10 juni in Heemstede
Alle vrijwillgers van EVMC bedankt voor de gastvrijheid en de gezellige wedstrijd. Uw racende reporter Alex Everling

Tamiya Cup 2018 race 4 Gouda

Tamiya Cup 2018 race 4 MBC de Sluis Gouda
2017
Mijn vierde Tamiyacup was de zesde voor de serie. Hij was op mijn thuiscircuit dus hoopten ik op een goed resultaat. Maar helaas gingen de kwalie`s niet zoals ik wilde en schoof ik de eerste kwalie de muur in en de tweede deed ik te voorzichtig . Ik kwam in de b terecht. Deze wist ik wel te winnen ondanks dat ik de tweede run weer mijn auto de muur in stuurden .
2017

2017
De volgende TC is in Apeldoorn op 19 augustus.
2017

Alle vrijwillgers van MBC de Sluis bedankt voor de gastvrijheid en de gezellige wedstrijd.
Uw racende reporter Alex Everling