DMS Gouda


NK 3

2012

De derde NK was in Heemstede bij de MACH Zo als gewoonlijk trainenn we vrijdag voor het NK op ons thuis circuit in Gouda. We hadden een druk trainingprogramma waaronder het inlopen van de nieuwe motor. We waren lekker vroeg op Gouda en Ruud zetten de afsteling voor MACH in de auto. Om 11 uur gingen we de baan op met de tweede auto om de afstelling te testen op snelheid. Deze voelden goed aan en gingen we snel over naar de eerste auto om de motor in de draaien . Dit duurden de rest van de dag en voor Genk kunnen we daar weer verder mee gaan. De oude en vertrouwde MITO`s moesten het gaan doen bij de MACH en deze hadden er zin in. Zaterdag vroeg naar Heemstede voor de training . Weersverwachting waren niet best en stelden we ons niet veel voor . Dit viel nog mee en we konden achteraf 3 runs trainen en de Mito`s goed afstellen . De afsteling van de auto was gelijk goed. Op naar Zondag en weer waren de verspellingen niet goed dus ook de regen auto mocht mee.

De eerste heat ging goed wat kleine foutjes maar toch plek 8 en dat bleek belangrijk aangezien de rest van de kwalificatie nat was. Dus rechtstreeks in de A . Peter moest nog even door de B heen maar dat lukten ook . Beide wagen in de A dat gaf wat uitdagingen voor hulp maar Danny Leewis wilden Peter tanken dus dta was ook opgelost. Voor de finale bleef het nog spannend of we met de regen of droog weer auto gingen rijden. Dit losten zich zelf op door een flinke bui net voor de start dus met de regen auto.

Dit was de goede beslissing en ook de banden keuze was goed. De moto was wat nukkig in het begin wat wat extra pitsstoppen opleverden . Het ging lekker klom langzaam naar voren en toen de andere banden gingen wisselen (wij besloten dat niet te doen) pakten in de kop over en wist flink uti te lopen. De baan was nog te nat voor wets en wist ik met full wet beter rond te komen. Toen was het tijd voor de laatste tankstop .. Met ruime voorsprong te pits in rustig aan brandstof er in en toen ... viel de ontvanger uit en was het over grrrrrr gremlins Hierdoor kon ik niet meer doorijden en zakten ik tot plek 6 nog goed maar het had gekunt.Peter wist de tweede plek te veroveren
Na toch een leuk weekend Alle vrijwilligers van MACH bedankt en ook Ruud weer voor de hulp en Peter voor de gezeligheid. Op naar Genk maar eerst nog de vierde clubrace.
Uw racende reporter Alex Everling