DMS Gouda


NK 4 MAC de Baanbrekers in Rucphen


2021
2017

De vierde NK was in Rucphen op 18-09 t/m 19-09 Wegens de vervroeging van deze NK was ik pas vrijdagacvond terug van vakantie en kon dus pas op zaterdag naar Rucphen. De zaterdag is altijd wat drukker en was het best krap om alles te testen wat we wilden testen.
2021
De nieuwe raptor was ingelopen maar moesten we race klaar afstellen maar eerst gingen we met de mito de baan op en deze liep mooi en betrouwbaar. De afstelling van Gouda was goed met wat kleine fijn afstellingen hadden we dus snel een goede raceafstelling voor d eauto en konden we verder met de Raptor. Dit nam zeker zijn tijd en hij was aardig nukkig maar hij loopt mooi en hard. Helaas vonden we aan het eind van de zaterdag dat de motor nog niet helemaal klaar voor was en besloten toch met de mito te gaan rijden. Het zat Ruud niet lekker dat de Raptor niet wilde doen wat hij moest dus zondag de boel nagekeken en bleek het luchtfilter verstopt te zijn. Dit gaf alle rare issue`s. Zondag uit voorzorg eerst toch een heat met de mito en die viel stil in de laatste ronden van de kwalie zonder brandstof hmmm we hadden toch een testrun van 5:30 gedaan dan zou 4:30 toch moeten kunnen maar toch droog. Ook bleek mijn transponder niet goed geteld te worden. Dit bleef de komplete kwalificatie me achter volgen. Al en al toch plek 8 in de A finale.
2021
In de pauze maar de andere elektronica erop gezet en deze bleek wel goed te werken
2021
Peter kwalificeerde voor me dus beide in de A. De finale begon goed voor mijn en ik wist me naar de derde plek op de werken tot ik problemen kreeg. Eerst dachten we aan de versnellingsbak maar achteraf was de koppelling vast gelopen en reed ik dus continue in zijn 2. Dit gaf toch ook wat issues met de motor en moesten we die flink rijker zetten wat weer tot gevolg had dat de tank eerder leeg was. Maar al en al toch plek 5 weten te halen. Peter had een storingsprobleem toen hij tweede was en viel terug tot de zesde plek. De volgende en laaste voor 2021 is in Utrecht met RACO . Alle vrijwilligers van Rucphen bedankt en Ruud , Peter en Pieter voor hun inspanning.
Uw Racende Reporter Alex Everling