DMS Gouda


NK 3 MBC de Sluis Gouda

2017

De derde NK was in Gouda op 20-08 t/m 22-08 Lekker weekend op onze thuisbaan en 3 dagen nog en wel. De vrijdag besloten te besteden aan motoren koppelingen en afstellingen. Aangezien de vrijdag altijd de dag is dat er een hoop rijtijd is konden we ook de meeste afstellingen op deze dag doen. We hebben de trainingsmotoren uitgeprobeerd en deze bleken allebei nog braaf hun werk te doen al hadden we wel wat werk om de koppelingen aan het werk te krijgen. Wat wel op viel is dat we door het vele rijden snel door onze banden heen raakten . Gelukkig vonden we een goede afstelling en hadden we een goede trainingsdag maar geen schade.
2021 2021
De zaterdag is altijd drukker en is er beperkt rijtijd. Deze dag gebruikten we om een raceafstelling te vinden en de wedstrijdmotor af te stellen. Deze was een beetje nukkig maar met hulp van Pieter Sober zijn we daar uit gekomen en stond de wedstrijdwagen met wedstrijdmotor klaar voor Zondag. We hadden nog wat tijd over dus zijn verder met het trainingschassis gegaan om de laatste set banden op te maken . We vonden nog wat verbeter punten die we ook op de wedstrijdwagen gekopieerd hebben. We hadden een goed gevoel voor Zondag.
2021 2021
Ondanks de weersvoorspellingen begon de zondag goed met lekker weer en konden we 3 droge kwalies rijden. Dit leverde me plek 2 op op de grid met een goed gevoel voor de finale. Peters stond 3 plekken achter me op plek 5. Ja en toen kwam wel de regen en met bakken. De finales werden uitgesteld tot het weer iets beter werd. Bij de aanvang van de finale was de baan nog erg nat en besloten we niet voor de wedstrijdwagen te kiezen in de finale maar voor de reserve auto die beter tegen water kan. Nog een verkeerde bandenkeus te hebben gemaakt wat een vroege pitstop opleverde om te switches naar beter banden kwamen we uiteindelijk op plek 3 over de finishlijn en hebben weer een beker.
2021
Peter finishte achter me op plek 4 . Een goed resultaat en op naar Rucphen om daar weer een beker te halen. Alle vrijwilligers van MBC de Sluis bedankt en Ruud , Peter en Pieter voor hun inspanning.
Uw Racende Reporter Alex Everling