DMS Gouda


NK 8 Velp

2019

NK 8 EVMC Velp 13-10-2019
Zo de laatste NK was op Velp bij de EVMC . Dat was lang geleden dat we daar met een 1:8 waren. Vol goede moed op vrijdag er naar toe . Pieter had de nieuwe motor weer klaar en we waren van plan deze te testen. Nou verder dan 1 x starten kwam het niet we hebben gezellig gekletst en naar regen gekeken. 2019 Weer lekker op tijd naar huis dan maar. De zaterdag moest Ruud naar Genk en was ik samen met Peter . S `morgens eerst met Pieter en Robin de nieuwe motor afgesteld en deze loopt mooi en beviel goed. Na wat problemen met langzame bochten wat in de vooraandrijving zat ging de auto goed en na het oplossen van de problemen met de vooraandrijving was de wagen overal goed. 2019 Op naar de zondag de eerste 2 kwalies waren nat en aangezien mijn eerste kwalie perfect getimed was wist ik op Pole te staan. Aangezien de eerste run van de derde heat nog nat was gelden de droge heat van ons niet maar aangezien ik daar ook Pole had had het niet uitgemaakt. Wauw voor het eerst op Pole spannend 2019 … tsja en dan in de eerste bocht achterstevoren gaan hmm niet slim maar ja er tegen aan. We hadden gekozen voor 5 minuten tanken en evt een banden wissel . Na de tweede tankstop begon de motor wat rijker te lopen en haalden we de 5 minuten niet en viel ik stil gelukkig net voor de pits. Snel starten tanken en de baan weer op langzaam weer richting de top 3 . Toen maakten ik een stuurfoutje en raakten de omheining snel naar binnen voor controle en gelijk banden wissel. Toen weer de baan op weer richting de plek 3 en ja op het moment dat ik daar reed maakten ik weer een stuurfoutje bleef achter de curb hangen met een wiel die eraf gerukt werd uitval dus en maar plek 8 . Helaas leverden dit te weinig punten op om mijn derde plek in het kampioenschap vast te houden en zakten ik naar plek 5. Jammer maar volgende jaar meer trainen en vooral stabieler rijden en niet mijn starts verzieken .
Volgend jaar weer gewoon met Shepherd ,Nova Rossi , Orcan en Futaba .
Ik wil alle vrijwilligers van alle clubs bedanken voor hun inzet op de wedstrijden gedurende het jaar . De nomac voor het organiseren en het in banen lijden van het NK en Nomaccup.
Verder wil ik Fam Sorber , Robin bedanken voor hun ondersteuning . Ruud , Peter en Sonja voor hun aanwezigheid , gezelligheid ,ondersteuning en inzet.
Op naar volgende seizoen dan richting de top 3 .
Uw racende reporter Alex Everling