DMS Gouda


NK6 Gouda NK 7 Apeldoorn


2017
2017

Zo hier de verslagen van NK 6 en Nk 7 NK 6 25 aug. 2019 MBC de Sluis Gouda Deze nk was wat rommelig voor ons aangezien Ruud geblesseerd was. Vrijdag was ik samen met Peter en we hebben lekker kunnen trainen .

2017 De zaterdag was met Ruud en de Zondag weer met Peter . Ik had al snel met de 8.2 een goede afstelling en ook de motor deed braaf zijn werk. Op zaterdag hebben we wat fijn afstellingen kunnen doen en had ik een goede setup voor Zondag. De kwalies ging voor mijn goed en stond ik op plek 3 voor Peter ging het wat minder en deze moest b rijden. Tijdens die b finale viel hij naar 3 minuten uit met dode elektronica. Ik moest het dus doen maar ook ik viel uit in de a naar 3 minuten met je raad het nooit … dode elektronica . Waar het bij peter waarschijnlijk een schakelaar was was het bij mijn een soldering die gebroken was. Bummer dus plek 10 terwijl ik toch hoop op een podiumplek had op mijn eigen circuit. Alle vrijwilligers van MBC de Sluis bedankt Tussen de NK`s lekker op vakantie zodat ik weer vol goede energie de NK 7 bij AMCA in Apeldoorn kon rijden. Datum 22 september. Vrijdag waren we op Gouda de nieuwe motor gaan indraaien zodat we pas Zaterdag bij AMCA waren. Na wat getop met nukkige motoren gingen de 35+ en goed en kozen dus voor deze voor Zondag. Nar wat testen met wat achterophanging afstellingen vonden we toch een goede. De zondag ging met moeite de eerste kwalie ging goed en wist ik op plek 3 te komen . De tweede heat ging sneller tot een mede coureur zich verremde en mijn uitlaat kapot reed . En aangezien we er een nieuwe op moesten zetten moesten we in het begin van heat de motor afstellen wat gelukkig goed ging al kosten dit de derde heat. Gelukkig was de eerste heat goed voor plek 7 op de grid met achter me Peter op plek 8 in de A Finale.

2017 Ik had een goede start alleen kwam ik in de eerste bocht op het vuile gedeelte terecht en vloog eraf. Even er goed voor gaan staan en inhalen. Na een paar minuten zat ik al achter de top en zat in gevecht met Peter voor plek. We hadden beide dezelfde tactiek 5 minuten tanken en geen bandenwissel dus daar ging ik het niet op winnen. Ik was sneller dan Peter maar ja je moet er wel voorbij. Dan maak je ook nog een fout komt op je dak en verliest een ronde hmmmm en dan nou dan ga je gewoon echt gas geven en stabiel rijden zodat je naar 10 minuten weer achter Peter zit maar nu voor plek 2 en 3 . Naar een vreselijk mooi gevecht wist ik Peter in te halen en wist van hem weg te houden . Mijn banden bleken het beter vol te houden dan de zijne en ja ik haalden de tweede plek binnen.

2017 Tweede podium dit jaar dus .
2017 Goed weeeknd voor de schaapjes . Op naar Velp op 13 oktober voor de laatste NK om daar mijn derde plek in de Nomaccup veilig te stellen. Alle vrijwilligers van AMCA bedankt en Pieter Sorber voor zijn ondersteuning. Uw racende reporter Alex Everling