DMS Gouda


NK 4 Heemstede


2017
2019

De vierde NK was in Heemstede bij de MACH. Zaterdags gingen we lekker op tijd naar Heemstede voor de training. Ik had in de 2weken daarvoor de nieuwe Shepherd Velox 8.2 opgebouwd en we waren benieuwd hoe deze zou gaan.
2019
Met een basis afstelling gebaseerd op de afstelling van Simon Kurzberg gingen we de baan op. We moesten we even wachten tot het droog was maar om 11 uur was het zover. De auto voelden gelijk goed aan en na wat afstellingen met bak en motor waren we al snel met een fijn afstelling bezig. Dit ging goed en in de middag ging de trainingsmotor erop om lekker rondjes te maken. Om 4 uur besloten dat we er klaar mee waren en hebben we de auto schoongemaakt en nagekeken. Ook Peter had een drukke zaterdag hij moest de nieuwe Nova Rossi 35+ en inlopen. Deze gaven hem een goed gevoel.
2019
Zondag racedag . weer vroeg naar Heemstede en daar kwamen we op een nat circuit aan. De eerste heat hebben we overgeslagen en hebben in die tijd voor de zekerheid ook de regen auto klaar gemaakt.
2019
Gelukkig was de tweede heat droog genoeg om met de droog weer auto re rijden en wist ik 14 ronden neer te zetten. Aangezien het bij de tweede groep weer wat harder begon te regen had ik dus naar 2 kwalie`s pole. Peter stond achter me op de tweede plek. De derde heat was helemaal droog en wist ik naar 15 ronden te komen. De tweede groep was er 2 net wat sneller dan ik en plaatsten ik me dus op plek 3 . Evenaring van Utrecht dus . Peter wist uiteindelijk als zesde zich te plaatsen in de A.
2019
De start ging nu veel beter dan in Utrecht en wist ik de tweede plek te pakken. Helaas maakten ik toek wat foutjes en viel ik terug naar de zesde plek. Gelukkig ging me Shepherd als de brandweer en wist ik op te klimmen naar plek 2 . Net als vorig jaar. Helaas had Peter een kapotte achtersnaar en viel uit. In het NK was het Jesse Keller dit de TQ had met de nieuwe Shepherd al waren in de finale John Ermen en Michel Salven net te snel voor hem maar ook daar een Shepherd op het podium.
2019
2019
Goed gevoel bij ons dus en op naar Groningen voor NK 5 . Alle vrijwilligers van MACH bedankt voor het weekend. En Ruud , Peter Joey en Pieter bedankt voor het mogelijk maken van dit resultaat. Uw racende reporter Alex Everling