DMS Gouda


NK 2018 Race 4 Utrecht

NK 2018 2018 race 4 RACO 2000
2017
De vierde NK voor 2018 was in Utrecht bij de RACO . Dit keer weer een drie daags evenement. Raco had hun circuit van een nieuwe toplaag voorzien dus alle afsetllingen uit het verleden waren niet te gebruiken.
2017
Pitmaat van deze race was mijn Ruud. De training van vrijdag was een ervaring apart. We kregen in de ochtend het gevoel als we op een ijsbaan aan het rijden waren. Gelukkig werd de grip per uur beter en aan het eind van de training hadden we een goede afstelling en konden we lekker rond komen. Alleen in onze Volksmotor vond een kogel van het hooflager dat het daglicht wou zien .
2017
De zaterdagtraining hebben we gebruikt op de keuze van chassis te maken en de race motoren af testellen en daar ook een keuze voor te maken. We lieten de keuze vallen op de standaard WC chassis en motor 2 (die we ook in Heemstede hadden gebruikt).
2017
2017
Zondag racedag Het ging eigenlijk gelijk goed. In heat 1 wist ik een tweede tijd neer te zetten en voelden de auto goed aan. Om iets meer grip achter te krijgen zetten we de gurney achter wat hoger. In heat 2 probeerde in te hard te gaan en had een slechter resultaat waardoor ik naar plek 4 terug zakten. Heat 3 ging alles weer goed en wist ik me weer terug op plek 2 in de A-finale te zetten. Helaas ging het voor Peter allemaal wat minder deze race en stond achteraan het veld met 3 dnf`s. Ook de finale bracht voor Peter geen geluk en een weigerende versnellingsbak en koppeling zorgden voor een uitval. Mijn finale begon goed ik wist mijn tweede plek vast te houden tot ik opkoemen rechte eind een fout maakten en terug viel naar het achterveld. Ik wist weer terug te komen tot plek 2 tot ik weer een fout maakten en in het onkruid terecht kwam en did om mijn achterwiel en aandrijivng draaiden.Mijn motor sloeg hierbij af en mijn auto moest worden terug gebracht naar de pist. Peter en Ruud wisten dit weer snel in orde te maken maar dit kosten me toch een minuut. Dit wist ik in de korte tijd niet meer goed te rijden en eindigden op plek 4 drie seconden achte plek 3. Vooral de laaste paar minuten waren heel spannend en werd er heel fair gereden.
Alex in actie op NK Klik hier op voor de video!

Volgende NK is 27 t/m 29 juli in Genk maar eerst 22-7 de TC in Gouda
Alle vrijwillgers van RACDO 2000 bedankt voor de gastvrijheid en de gezellige wedstrijd. Fam Sorber en RC World voor hun ondersteuning.Tjibbe Keller en Peter van Marion ook bedankt.
Uw racende reporter Alex Everling