DMS Gouda


NK 2018 Race 2 Apeldoorn

2018 NK 2 AMCA Apeldoorn
2017
De tweede NK voor 2018 was in Apeldoorn bij de AMCA . Deze race ging ruud weer mee en we gingen op een zonni9ge zaterdag ochtend er naar toen. Het bleef die dag lekker weer en we konden een hoop rijden. De motoren gingen allemaal naar wens en we hadden snel een goede afstelling gevonden. Ook de evo3 van Matrix ging goed.
2017 2017
Voor de zondag waren de voorspellingen niet best dus ook de natweer wagen klaar maken.
2017
Heat 1 was erg nat en we gingen even de nat weer wagen testen maar helas zat daar een flink porbleem in en werd de rest van de dag niet meer gebruikt. Heat 2 was droog en jammer genoeg liep de motor niet perfect en werd ik van achter geraakt waardoor mijn achtersteekas brak. Heat 3 ging perfect en wist ik de vijfde plek in de A te halen. Ook Peter stond in de A op plek 7
2017
De opwarming van de A finale was droog maar bij de start begon het al te regen dus besloten we om al gelijk de banden te wisselen en uit de pits te starten. Dit was een goede beslissing en al snel reden Peter en ik op plek 1 en 2. Na 10 minuten moesten we de wets naar regen banden wisselen omdat het nog natter werd. Hierdoor viel ik terug naar plek 4 maar wist me weer terug te vechten naar plek 2 maar met nog 8 minuten op de klok ging de gas servo stuk en stond ik stil.Peter had ook veel problemen maar kon wel het einde halen hij eindigde op plek 6 ik op plek 7 . Niet slecht maar er had een beker in gezeten.
Volgende NK is 2 en 3 juni in Heemstede maar eerst de vierde TamiyaCup in Velp op 20 mei gevolgde door de derde CW op 21 mei in Gouda.
Alle vrijwillgers van Amca bedankt voor de gastvrijheid en de gezellige wedstrijd. Speciale dank naar de Fam Sorber Uw racende reporter Alex Everling