DMS Gouda


Europees Kampioenschap 1:8 40+

27 aug - 1 sept RACO 2000 Utrecht
2017
2017
Europees Kampioenschap 1:8 40+ 27 aug - 1 sept. Dit jaar reden we ook de EC 40+ mee op het circuit van RACO 2000 in Utrecht. Na het goede resultaat tijdens de NK hadden we een goede verwachting een keer een internationale wedstrijd zonder problemen te rijden . Als extra hulp hadden we Joey Sorber die me zou helpen bij afstellen en als pitsmaat. Dinsdag vroeg arriveerden we zodat we ook konden trainen. Om 10 uur was mijn eerste sessie en ging ik met de oude auto de baan op . Deze was nog wat vochtig maar ik wilde oa de nieuwe elektronica proberen en even de baan weer verkennen. Op zich ging dit best goed. De tweede sessie ging het al fout toen de auto opeens de bocht niet door wilden en hard er af ging. De derde sessie gingen we over naar de andere auto om daar een afstelling te gaan maken. Dit ging per sessie beter. De woensdag had zijn ups en down maar we kwamen tot een goede afstelling voor de kwalificaties . Hier begonnen de gremlins weer en wist ik uiteindelijk naar 5 kwalificaties er maar 2 goed te rijden . Dit resulteerden dat ik in de 1/8 moest rijden. Deze is nog op vrijdag. Van de 9 rijders gingen er 6 door dus dit moest te doen zijn. Het versnellingsbak probleem wat tijdens de kwalificaties ontstaan was , was helaas nog niet opgelost en moest ik het met mijn 1 doen. De start ging goed en ik lag gelijk op kop en wist zelfs deze uit te bouwen met een aardige voorsprong. Helaas besloot een achterblijver heel vreemd mijn er voorbij te laten door midden op de ideale snelheid te minderen en gewoon in het midden te blijven rijden . Hier had ik niet op gerekend en raakten deze auto en vloog het gras in . Met het te snel oprijden op de baan schoot de auto ineens door voor de auto van een andere rijder en werd de achter ophanging geraakt en viel ik uit.
2017
Weer de pech van de internationale races (en was ik een beetje dom geweest). De zaterdag heb ik gebruikt op de auto`s schoon te maken en weer klaar te maken voor de NK`s . Het probleem in de bak bleek een versleten onderdeel te zijn.
2017
Al en al een hoop geleerd wat ik mee nee naar het NK in Gouda wat onze volgende race is. Deze is op 7-9 september. Joey , Ruud en Sonja bedankt voor jullie hulp. De crew van RACO2000 bedankt voor het gezellige evenement. Uw racende reporter Alex Everling
Uw racende reporter Alex Everling