DMS Gouda


2017 WK

2017 WK Monteux Frankrijk.
2017
2017
Voor de tweede keer gingen we naar een WK dit keer in Frankrijk. Vrijdagavond 8-9-2017 vertrokken we om 22:00 uit Gouda om 16 uur later bij het circuit te arriveren . Helaas kwamen we in de regen aan . Er was dus ook geen training. Zondag 10-9 gingen we voor de eerste keer de baan op. We stonden in heat 1 en de eerste training was op een vochtte baan. De eerste verkenning deden we met de oude EC wagen. Moeilijke baan en nat dus veel er naast en halve wege ging ook de eerste versnelling stuk. De tweede run was wel droog en gingen we van start met de nieuwe WC auto. Dit ging niet echt volgens plan aangezien in de eerste ronde de tweede versnelling stuk ging. Even wennen die nieuwe tandwielen . Op naar heat drie pffff de auto ging echt voor geen meter en ik stond er meer naast dat ik kon rijden. Op naar heat 4 . Na wat wijzigingen was de auto iets beter maar verre van perfect. Ook nu veel er naast. Naar nog meer wijzigen aan de achterkant van de oude was het tijd voor heat 5. Hehe de auto ging nu een stuk beter en kon ik een lekkere heat rijden om de baan te leren kennen.
2017
De tweede dag maandag 11-09 hadden we 4 trainingsheats. Weer vroeg beginnen. De eerste heat ging de auto niet heel nerveus aan de achterkant. We hadden harde veren gestoken dus hebben die terug gedraaid. In heat 2 ging het dramatische aangezien bij de eerste keer rechte eind op op snelheid zag ik mijn zijsnaar eraf vliegen en met 2wd rijd dat echt niet. Dit verklaarde ook een beetje dat in heat 1 de auto zo vreemd deed. Heat 3 ging lekker goed gevoel ook de Pino motor liep goed nadat hij flink armer gezet was. Ook de achterkant ging beter. In heat 4 hebben we getest of we de 5 minuten halen en dat is geen probleem. We hadden wel de aanpassing aan de achterzijde van de auto terug gedraaid en hebben nu de afstelling waar we mee blijven rijden. In de avond was de officiële opening met de voorstelling van de rijders en de onoverkomelijke speeches (die gelukkig veel in het frans waren ) .
2017
De derde dag dinsdag 12-09 begonnen we met een korte laatste vrije trainingsheat waar we ook gelijk de finalebody probeerden . De laatste vrije training was een korte heat om de ban een beetje schoon te rijden. De wagen ging goed en de motor ook nu ik nog  en de body is nog heel. De tweede heat was de eerste met gecontroleerde banden (matrix) en gecontroleerde brandstof (ik had voor Runner Time gekozen) . De heat ging lekker en ik boek langzaam vooruitgang. De derde begon lekker maar hels ging de plug naar 4 minuten stuk .De vierde heat probeerden we een inox plug mar die gaf al snel de geest dus weer snel een nova rossi plug erin. De heat ging verder goed. Tijdens de vijfde heat begon de motor een beetje vreemd te doen en bleek bij schoonmaken de carburateur los te zitten. De auto gaat nu goed dus op naar de kwalies.
2017
De vierde dag woensdag 13-09-2017 stonden er drie kwalificaties op het programma. Bij de eerste kwalificatie ging helaas onze snelste motor stuk op de startbox en was het dus einde kwalie 1. Er zit ruim 3 uur tussen de kwalificaties dus tijd zat om een motor te wisselen. WK nr 2 ging er nu op en deze was braaf . Helaas maakten ik wat fouten maar toch 21r in 7.01 .Ook de derde heat ging lekker al maakten ik er met de warming-up een zooitje van bij de start van de kwali ging het goed en wist 22 ronden te halen. Vooruitgang dus. Bij het sleutelen kwamen we er achter dat de linker achteronderarm stuk was dus bij dag vijf misschien iets sneller nog.
2017
De vijfde dag donderdag 14-09-2017 stonden er weer 3 kwalificaties op het programma. De eerste kwalie begon lekker maar ik maakten een fout die me een ronden kosten. De tweede kwalie ging veel beter bijna 23r . We hebben nu een motor die wat meer topsnelheid heeft maar onderin nu iets te kort komt. Voor de derde heat was WK nr 2 weer aan de buurt. Maar tijdens het relaxen tussen het 2 en 3 brak er een stortbui los. Gelukkig bleef het bij 1 bui en konden we een uurtje later weer verder rijden. Wij moesten gelijk als eerste na de bui de baan weer op dus deze was nog wat glad en wist ik de 23 niet te hale . Ik bleef steken op 22 ronden. En dan is het schoonmaak tijd en de wagen prepareren voor de finale. Hier waren we een paar uur zoet mee.
2017

2017

2017
De zesde dag vrijdag 15-09-2017 was voor ons de laatste dag , dan worden de lagere finales gereden. We zaten in de eerste 1024 finale de start was heel rommelig maar het ging aardig tot ik geraakt werd door een Japanner die me precies op mijn wiel raakten waardoor mijn steurhevel kapot ging. 146 1/1024 Finale - B Alex Everling 11 10:12.060 1 Droog NLD SHEPHERD PICCO MBR FUTABA Uitval dus maar doelstelling wel gehaald we zijn niet laatste geworden plek 146 uiteidelijk. We zijn ook deze dag terug naar huis gereden . Het WK is uiteindelijk gewonnen door 1 Dario Balestri 218 1:00:00.108 Ik wil alle vrijwillgers van Monteux, ifmar en alle andere vrjwilligers bedanken die dit evenement mogelijk hebben gemaakt. Verder wil ik Fabien Mannien van Di Pino bedanken voor de motoren Marcel Schouten voor de Tuning van de motoren , Shepherd voor hun ondersteuning en alle mensen die ons via facebook gevolgd en ondersteund hebben. En natuurlijk Ruud Schulz mijn monteur voor alle hulp en gezelschap. De volgende race dit jaar is de laatste NK in Gouda op 30 september en 1 oktober. Uw racende reporter Alex Everling
2017
Uw racende reporter Alex Everling