DMS Gouda


2017 NK 7

2017 NK MBC de Sluis.
2017
De laatste NK werd gereden op ons thuiscircuit in Gouda bij MBC de Sluis. De weersvoorspellingen waren niet geweldig en kwamen gedeeltelijk uit. De vrijdagtraining ging redelijk en wisten een aardige setup te vinden. Als aandrijfbron hadden we gekozen voor de WK 2 motor waar ik ook Monteux mee gereden had. Dit nieuwe concept van Di Pino ging ook heel goed op Gouda. Ik kon prima met de kop mee strijden.
2017
De zaterdagochtend hadden we op de achterschokbrekers harde veren gezet en dit gaf meer stabiliteit in de auto. Helaas begon het toen te regen en dat bleef het de rest van de zaterdag ook doen dus einde training . Maar de wagen voelde goed aan in die ochtendsessie.
2017
Zondag raceday pfffff de regen van zaterdag had alle grip weggespoeld van het circuit en het was of je op ijs aan het rijden was. De eerste kwalie ging redelijk ik stond ik op plek 8 . De tweede ging niet en tot mijn verbazing plek 9 . Voor de derde kwalie reden Peter en ik zo`n beetje gelijk op en wisten een goede kwalie te rijden plek 5 voor mijn . Die leverde me plek 7 in de A op Peter plek 1 in de B. Lekker rechtstreeks in de A.
2017
Peter moest eerst in de B rijden en halve wege de finale toen hij op een stabiel tweede plaats lag kreeg hij plug problemen waar hij ook mee uit moest vallen. Als laatste van de dag waren wij aan de buurt in de A-finale. De start ging goed en wist naar de tweede plek te komen. Mijn weglegging was op grote banden niet geweldig dus viel ik snel een par plaatjes terug. Ook en opeens arm lopen van de motor hielp niet mee. Dit was te verhelpen door hem veel rijker te zetten en hij ging weer als een raket.Op het halvewege punt besloot mij versnellingbakaslager het te begeven en mijn tandwiel kaal te strippen. Helaas uitval. Maar ik kon goed meekomen en dat gaf een goed gevoel.
2017
Als eerste alle vrijwilligers van MBC de Sluis bedankt voor jullie werk Verder dit is het eind van seizoen 2017 op naar 2018. Ik wil Fabbien Mannien van Di Pino bedanken voor het ter beschikking stellen van de motoren voor zowel de NK`s als de speciale WK motoren voor Monteux. Tevens Marcel Schouten bedankt voor het tunen van deze motoren. Sorbers en Robin bedankt voor hun hulp gedurende het seizoen. Peter van Marion bedankt voor de gezeligheid en Ruud Schulz voor zijn constante hulp als mijn monteur. In 2018 rijden we weer met Sheperd rest volgt nog. Uw racende reporter Alex Everling
2017
Uw racende reporter
2017
Alex Everling