DMS Gouda


2017 NK 5

2017 NK 5 MAC de Baanbrekers Rucphen.
2017
De vijfde NK was in Rucphen bij MAC de Baanbrekers Na het goede resultaat in Heemstede hadden we goed hoop dat het ook in Rucphen goed zou gaan. Ons koppelingsprobleem krijgen we aardig onder de knie. We begonnen op vrijdag met de motor die in Heemstede niet wilde blijven lopen. We hadden de kopspeling wat verhoogt en nu bleef hij in Rucphen wel lopen maar niet goed. Na overleg met Fabbien van De Pino werd beslist deze motor toch te vervangen. We gingen de training door met de andere race motor (wegens het snelle karakter van de baan had het geen zin om met de trainingsmotor te trainen vanwege het feit dat deze te langzaam is) . Ondank dat het af en toe nat was hadden we toch en hele goede training en hadden een goed gevoel. Vrijdag`s avond zijn we nog de nieuwe motor wezen halen zodat we deze zaterdag in konden laten lopen. Ook op zaterdag hadden we behoorlijk wat trainingstijd ondanks de regelmatige buien. De nieuwe motor liep heel mooi en we besloten deze op zondag in te zetten.
2017
Toen we wakker werden was het nog nat en vreesden we ergste. Gelukkig werd het droog als was de baan tijdens de kwalies rij baar al werden de kwalies wel als nat verklaart zodat er maar 1 heat telden. Dit was een geschenk voor mijn aangezien de eerste heat de gekozenen wedstrijdmotor niet woilde blijven hopen en we in heat 1 niet konden starten. Tijdens heat ging het beter maar wat vocht uit de lucht maakten de baan glad en verraderlijk en kwam ik tot plek 13 . De derde heat ging gelukkig eindelijk is alles bijna perfect en wist ik om te klimmen tot plek 8 rechtstreeks in de A dus jehhhhh. Peter had wat meer problemen en kwam in de B-finale. Tijdens deze b-finale wist Peter op te klimmen tot de tweede plek tot zijn transponder begon uit te vallen. Gelukkig had de wedstrijdleiding dit ook in de gaten en werd op het eind zijn uitslag recht getrokken en werd hij tweede ook in de A dus.
2017
De A-finale ging goed en door een goede start wist ik tot de vierde plek op te klimmen . Helaas begon mijn motor net wat rijker te lopen waardoor ik terug zakten tot plek 7 waar ik toch heel blij mee was. Peter had weer wegleggingsproblemen en verloor ook nog zij tweede versnelling maar eindigde toch op plek 8. Dit was voor ons beide dus een goede race. De volgende is in Rucphen. Alle vrijwilligers van MACH bedankt Uw racende reporter Alex Everling