DMS Gouda


2017 NK 4

2017 NK 4 Mach Heemstede.
2017
Voor de vierde NK landen het NK circus, sinds een afwezigheid van 9 jaar ,neer in Heemstede bij de MACH . Ook hier gingen we vrijdag al naar toe om de baan weer te leren kennen. Aangezien de voorspellingen voor zaterdag niet goed waren hadden we een drukke planning voor vrijdag. De vrijdag training ging lekker en we lijken nu het koppelingsprobleem aardig onder de knie te hebben aangezien alle drie de motoren goed gingen. Na eerst met de trainingsmotor de baan weer geleerd te hebben schakelde we over op de 2 wedstrijdmotoren om deze goed aftestellen. Dit ging al vrij snel goed en ging de trainingsmotor er weer in. Na flink wat rondjes gereden te hebben werd het tijd om te gaan sleutelen. Zaterdag leek slecht te beginnen met een hoop regen . Gelukkig werd dat snel beter en konden we `s middag zowaar gewoon trainen. Ik denk dit met de trainingsmotor en wist lekker rond te komen zodat we een goed gevoel hadden. Zondag racedag.
2017
Toen we wakker werden was het nog nat en vreesden we ergste. Gelukkig werd het droog als was de baan tijdens de kwalies rij baar al werden de kwalies wel als nat verklaart zodat er maar 1 heat telden. Dit was een geschenk voor mijn aangezien de eerste heat de gekozenen wedstrijdmotor niet woilde blijven hopen en we in heat 1 niet konden starten. Tijdens heat ging het beter maar wat vocht uit de lucht maakten de baan glad en verraderlijk en kwam ik tot plek 13 . De derde heat ging gelukkig eindelijk is alles bijna perfect en wist ik om te klimmen tot plek 8 rechtstreeks in de A dus jehhhhh. Peter had wat meer problemen en kwam in de B-finale. Tijdens deze b-finale wist Peter op te klimmen tot de tweede plek tot zijn transponder begon uit te vallen. Gelukkig had de wedstrijdleiding dit ook in de gaten en werd op het eind zijn uitslag recht getrokken en werd hij tweede ook in de A dus.
2017
De A-finale ging goed en door een goede start wist ik tot de vierde plek op te klimmen . Helaas begon mijn motor net wat rijker te lopen waardoor ik terug zakten tot plek 7 waar ik toch heel blij mee was. Peter had weer wegleggingsproblemen en verloor ook nog zij tweede versnelling maar eindigde toch op plek 8. Dit was voor ons beide dus een goede race. De volgende is in Rucphen. Alle vrijwilligers van MACH bedankt Uw racende reporter Alex Everling